Pagina cititorului: „Bătăile nu sunt subiect de ştiri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Marinescu (69 de ani) este arhitect de profesie şi are abonament la „Adevărul“ de aproape trei ani.

„Este un ziar bun, are articole interesante, din diverse domenii. Mă bucur că scrieţi şi despre aspectele culturale ale vieţii, de care mai ales noi, pensionarii, suntem deosebit de interesaţi. Mă interesează şi subiectele despre istorie, despre trecutul politic", precizează Dan Marinescu.

Abonatul spune că şi-a dorit mereu o gazetă care să-l informeze despre tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în lume. Dintre toate subiectele abordate de ziarul nostru, cele din domeniul cultural sunt cele mai odihnitoare, adaugă arhitectul.

„Poate că ar fi bine să daţi mai multe informaţii legate de legislaţia naţională şi europeană, care prezintă interes ridicat pentru cetăţeni, informaţii utile, mai exact. De asemenea, n-ar strica să publicaţi numerele instituţiilor publice, la care oamenii să poată apela atunci când au nevoie", propune Dan Marinescu.

Bărbatul se declară nemulţumit de faptul că anumite ştiri despre probleme minore, cum ar fi crimele sau bătăile, sunt tratate excesiv de televiziuni şi de ziare, sufocând astfel actualitatea.

Editorialul cititorului: Fotbalul fără serie

Priveam, deunăzi, clasamentul seriei II, Liga a II-a, din campionatul de fotbal, după etapa cu numărul 7. Era un clasament halucinant, care cuprindea pe podium trei echipe zburate din prima divizie prin metode mai mult sau mai puţin ortodoxe, de către inşi în libertate sau după gratii. Clasamentul intereselor unora din FRF şi LPF arăta astfel: locul 1 - Gloria Bistriţa, locul 2 - Poli Timişoara, locul 3 - FC Argeş Piteşti, locul 10 - Juventus Bucureşti, locul 12 - Bihor Oradea! Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor Oradea au avut dosarele de licenţiere respinse de comisia Ligii I şi au pierdut la TAS.

La finalul sezonului trecut, Timişoara a ocupat locul 2, Bistriţa, locul 14, în Liga 1, iar FC Bihor obţinuse, conform clasamentului din divizia secundă, dreptul de a juca în primul eşalon. Aşadar, trei echipe care puteau juca în prima divizie au fost puse, strategic, la un loc! Ironia este că în seria II mai găsim un FC Argeş, echipă care, în urma scandalului de mită, a fost retrogradată, iar despre Juventus Bucureşti presa a scris că şi-a păstrat locul în divizie tocmai prin votul dat de reprezentantul său pentru dezafilierea Craiovei - altă victimă a intereselor FRF şi LPF! Adunând, avem cinci echipe care au jucat pe teren şi au fost aranjate în birouri, ceea ce e prea mult pentru un fotbal atât de nevolnic, cercetat de DNA.

Am ajuns de râsul lumii cu licenţe date echipelor care şi-au cumpărat loc de divizie (FCM Târgu-Mureş), care continuă activitatea secţiei de fotbal a lui AS Sânnicolau Mare, pentru a nu îşi lua locul de divizie Pandurii şi pentru a se pune mâna pe drepturile de televiziune de milioane de euro, dar facem, cică, ordine, când e vorba de licenţe acordate cluburilor serioase, cu nume şi activitate întinsă pe multe decenii!

Unii sunt mai egali ca alţii? Şi la ce bun să mai joci pe teren, dacă poţi face shopping de locuri, licenţe, conştiinţe, ca şi cum fotbalul nu mai e sport, ci joc (de culise)?!  Florentin Deac

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite