Pagina cititorului: „«Adevărul» oferă informaţii complete“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De trei ani, pentru Doina Jacotă, în vârstă de 56 de ani, asistentă-şefă la Serviciul de Ambulanţă Timiş, fiecare dimineaţă începe cu ziarul „Adevărul“.

În căutarea informaţiilor complete şi echilibrate, timişoreanca a ales să primească ziarul direct la locul de muncă. De la şoferii de ambulanţă şi până la medici, întreg colectivul ajunge să citească, de la prima până la ultima pagină, articolele din ziarul „Adevărul".

„Citesc acest ziar pentru că oferă informaţii complete şi diverse, de la anchete până la sfaturi medicale. «Adevărul» este singurul ziar pe care îl citesc",  explică Doina Jacotă. Dacă înainte cumpăra ziarul în fiecare dimineaţă de la chioşc, timişoreanca a ales să se aboneze.

„«Adevărul» are tot ce-i trebuie unui ziar. Eu îl citesc cap-coadă şi adesea recomand articole colegilor sau familiei", a mai spus Doina Jacotă.

Editorialul cititorului: Integraţi-i voi!

Am avut „plăcerea" să mă întâlnesc cu mai mulţi conaţionali de altă etnie pe Champs-Élysées. Am constatat o „evoluţie" pe care nu pot să mi-o explic. Dacă în primul an se ţineau discret de şmecheria cu inelul şi erau vioi şi bucuroşi când le spuneai în limba română „hai, hai, că am mai văzut-o p-asta", în anul următor jucau alba-neagra în grupuri mari pe minunatul bulevard, de nu mai aveai pe unde să circuli. Şi asta fără ca autorităţile să facă absolut nimic. Nu sunt un expert în domeniu, dar aş putea paria că înşelătoria şi furtul sunt fapte pedepsite chiar şi de Codul civil al patriei lor. Spun furtul întrucât, dacă te opreşti, chiar şi pentru o secundă, să caşti gura la ţiganii numeroşi, buzunarele îţi vor fi operate cu repeziciune de nişte „blonde" superbe „interesate" de misteriosul joc.

Oricum, nu prea se mai bucură să te audă că le vorbeşti în limba în care le este emis paşaportul. Ţiganii sunt un popor nomad ce nu doreşte să fie integrat, iar Europa, în mod confortabil şi incorect, îi identifică adesea cu popoarele est-europene (recent admise în UE), în ale căror patrii n-au fost decimaţi în deceniile de după război, ci, din contră, încurajaţi cu noţiuni ca „mamă eroină". Ţiganii aceia pe care îi vedem prin toată Europa nu au naţionalitate decât în mod artificial şi nu vor avea vreodată. Popoarele care consideră că românii, bulgarii, ungurii, cehii etc. nu i-au integrat întrucât sunt alcătuite din oameni răi ar trebui realizeze că, acum, copiii ţiganilor au început să se nască pe acolo şi să capete cetăţenia lor. Le dorim succes cu integrarea şi ar fi frumos să nu-i mai auzim plângându-se! Să fim oneşti: integrarea ţine de ei, şi nu de altcineva; ţiganii sunt aceia care trebuie să-şi dorească a-şi însuşi valorile lumii în care trăiesc.  George  Ionescu

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite