Pagina cititorului: „«Adevărul»“ e un ziar complet“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi: Ionuţ Ţandără (Focşani, judeţul Vrancea)
Azi: Ionuţ Ţandără (Focşani, judeţul Vrancea)

Profesorul Ionuţ Ţandără (33 ani), din Focşani, apreciază cu deosebită plăcere atât articolele din „Adevărul“, cât şi colecţiile de cărţi apărute cu ziarul nostru. Acesta a fost şi motivul pentru care a decis să-şi facă abonament la ziar.

Ionuţ Ţandără, care predă limba franceză, este pasionat de lectură şi este dornic să fie la curent cu noutăţile din diverse domenii. „M-am abonat când a fost distribuită colecţia «100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă» şi sunt fericit că am intrat în posesia lor. Sunt cu adevărat cărţi de căpătâi", mărturiseşte profesorul focşănean.

Ionuţ Ţandără are numai cuvinte de laudă când vine vorba despre ziarul „Adevărul". „Citesc cu mare plăcere ziarul. Este complet şi îmi oferă şansa de a fi la curent cu noutăţile din toate domeniile", recunoaşte Ionuţ Ţandără.

Editorialul cititorului: Ştire normală între ştiri... anormale

Pentru cine intră în presă, una dintre primele reguli care se învaţă este că ştirea trebuie să răspundă la întrebările: cine?, ce?, unde?, când?, cum?, de ce? Această regulă funcţionează la televiziuni doar teoretic, pentru că, practic, ştirea este generală, uitându-se să se specifice cine e exact persoana în cauză. Şi astfel avem un potop de ştiri: Un bărbat a...; O femeie din satul X a...;  Copilul şi-a lovit mama, care a fost salvată de un bărbat... Lipseşte identificarea exactă a persoanei despre care se vorbeşte, în special când e vorba de ştiri gen „ora 5".

Dacă o vedetă comite o faptă tragică, lucrurile se schimbă! Insul e mediatizat, infinit mai puţin victimele, iar ce se întâmplă cu Huidu e relevant. Omul e analizat, se spune că îi pare rău că a ucis trei oameni, i se fac analize astrale, se caută legături de numere fatale, se caută blestemul familiei, ghinionul, restul abaterilor de la volan, orice alibi, în fine, un întreg circ mediatic şi de susţinere, doar pentru că respectivul este o personalitate, iar victimele celorlalte ştiri difuzate duminică sunt doar... o femeie, un copil, un bărbat!

Câţi au remarcat o ştire cu o fetiţă zdrobită de o maşină în timp ce se juca pe marginea drumului, de o maşină venită pe contrasens? Desigur, ştirea a fost de 60 de secunde şi s-au folosit obişnuitele „fetiţa"; „şoferul"; „bărbatul riscă". Ghinionul victimei şi al şoferului vinovat este că unii nu sunt atât de mari ca Huidu - dacă vorbim de ghinioane doar atunci când şofează Huidu - şi blestemul poate fi ca şoferul din al doilea caz să facă puşcărie pentru omor din culpă, ceea ce s-ar putea să nu facă Huidu, după modelul altor şoferi cu mai multe victime la activ, mai celebri sau bogaţi, care au scăpat: Carmen Păunescu, Anamaria Straus. Sunt vinovat, cânta în urmă cu ani Valeriu Sterian. După câţiva ani, procesul penal în care era acuzat de accidentul rutier în care au murit două persoane s-a încheiat, pentru că muzicianul a decedat.  Florentin Deac

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite