Pagina cititorului: „Îmi plac paginile cu opinii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Găvril Şipoş, pensionar, este abonat la „Adevărul“ încă de la apariţia acestui ziar. „Este gazeta mea de toate zilele şi o citesc de fiecare dată cu aceeaşi plăcere“, a spus băimăreanul, în vârstă de 79 de ani.

În fiecare dimineaţă, Găvril Şipoş citeşte cotidianul pagină cu pagină. „Îmi plac toate rubricile, dar cel mai mult apreciez că este un ziar echidistant. În plus, tratează orice subiect cu aceeaşi corectitudine şi tot timpul subiectele sunt actuale", a adăugat el.

Băimăreanul îşi începe ziua cu editorialele: „Paginile mele preferate sunt cele cu opinii şi comentarii. Editorialele sunt foarte bune şi arareori pot să spun că nu sunt de acord cu autorii materialelor". Găvril Şipoş are o singură nemulţumire: regretă „Adevărul TV" şi speră ca acest supliment să revină în oferta ziarului.

Editorialul cititorului: Nepotisme

"Trăim în ţara în care relaţia de rudenie e ridicată la cel mai înalt nivel. Situaţia nu e de ieri, de azi, este una moştenită, fiind imprimată până şi în doinele şi basmele noastre, în care codrul este frate cu românul şi tinerii se prind fraţi de cruce. Pe lângă filiaţia obişnuită, cea pe care o înţelegem, avem cumetriile. Cum, o mână spală pe alta, acolo unde e vorba de ban murdar şi interese obscure apare şi naşul. Avem Naş până şi la FRF, acolo unde, în comitetul executiv, au început cumetriile. Scopul este cel bănuit: dacă suntem rude, nu ne dăm de gol unul pe altul, fiindcă, la români, rudele se ajută! Familia este pusă pe prim-plan la români la stat, prin contracte colective de muncă, care prevăd, expres, cum era cazul la Electrica: copiii angajaţilor au întâietate la angajare; în caz de medii sensibil egale copiii angajaţilor primesc 0,5 puncte în plus!

Cine să sară în sus, ca să condamne nepotismul clasic? Combaterea discriminării?! Şi cum să te pui cu nevoia omului de a-şi aduce tot familionul lângă el, cum mai fac unii rectori de la stat, unii doctori, unii angajaţi ai societăţilor de stat. Păi, familia e sfântă la români! Şi ar trebui să fim absurzi să îl judecăm şi pe Băsescu, care a avut fiica promovată de partid, ea ştiind, totuşi, că e independentă.

Nepotismul şi filiaţia sunt caracteristice, însă, şi la privat. Cum ai putea, astfel, să comentezi dacă că eşti dat afară discriminatoriu şi păstrate în locul tău rudele, câtă vreme rudele unora nu sunt în stare să se descurce singure şi mai trebuie şi ţinute din scurt lângă părinţi, pentru a nu (mai) face vreo prostie? În concluzie, ca să continuăm o căutare pe net care a făcut valuri: românii sunt rude." 
Florentin Deac

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite