Pagina Cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Corneanu
Gabriel Corneanu

„Este cel mai bun ziar din România"

ll Focşăneanul Gabriel Corneanu are 43 de ani şi lucrează ca inginer în domeniul energetic. De peste doi ani este abonat al cotidianului „Adevărul", ziar pe care îl consideră de departe cel mai bun din România, atât din punct de vedere al conţinutului, cât şi al modului în care este organizat.
„Îmi place foarte mult cum e structurat, pe fascicule, cititorul având posibilitatea să aleagă ce îl interesează, respectiv cultură, sport, eveniment. Şi mai este un aspect interesant la acest ziar: faptul că îşi menţine imparţialitatea în politică", spune Gabriel Corneanu.
Un alt motiv pentru care Gabriel Corneanu s-a apropiat de ziarul „Adevărul" este pasiunea sa pentru citit. Prin intermediul abonamentului la acest cotidian a reuşit să-şi procure până acum, integral, două colecţii pe care le recomandă tuturor.

Moartea agriculturii

Agricultura se face cu practicieni, nu cu teoreticieni. Performanţa agriculturii nu depinde de suprafaţă, ci numai de cei care lucrează şi exploatează pământul. Prima lege care ar trebui dată pentru a impulsiona agricultura ar trebui să fie limitarea suprafeţei maxime şi minime de propietate. Apoi, ar trebui să în ordine aleatorie, alte probleme ar putea fi remediate prin: desfiinţarea imediată a arendei, crearea fermei familiale, acordarea de licenţe pentru culturi şi creşterea animalelor, instrumentarea unor proeicte tip pentru ferme familiale plătite de stat pentru absorbţia fondurilor europene, crearea rapidă a unei reţele de valorificare a produselor agricole, sau acordarea de credite cu dobândă subvenţionată pentru utilajele agricole. Cel mai important aspect care ar reforma corect agricultura este însă acordarea unei pensii propietarilor de pământ în vârstă pentru a vinde pământul unor fermieri tineri.

Agricultura românească are nevoie de facilităţi pentru investitorii din domeniul prelucrării produselor agricole în zona rurală de preferinţă, în fabrici mici şi cu folosirea forţei de muncă locale. În acest context, renunţarea rapidă la agricultura de tip socialist-colectivist practicată astăzi în aşa-zise asociaţii este mai mult decât necesară.

Politica ultimilor ani a pus însă în genunchi agricultura noastră. Cumpărăm produse străine ţi îi ajutăm pe alţii să trăiască. În acest fel nu facem decât să ducem ţăranul român la dispariţie.

Marii noştri economişti exclud o ramură importantă a economiei şi aşa am ajuns să mâncăm toate porcăriile din lume. Într-o ţară unde nivelul de corupţie este la cote îngrijorătoare, ni se mai vând şi tot felul de produse de la alţii. Petre

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite