Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De trei ani, pentru Doina Jacotă, în vârstă de 56 de ani, asistentă-şefă la Serviciul de Ambulanţă Timiş, fiecare dimineaţă începe cu ziarul „Adevărul“. În căutarea informaţiilor complete, timişoreanca a ales să primeacă ziarul direct la locul de muncă.

„Dimineaţa începe cu «Adevărul»"

De la şoferii de ambulanţă şi până la medici, întreg colectivul ajunge să citească, de la prima până la ultima pagină, materialele din ziarul „Adevărul". „Citesc ziarul pentru că oferă informaţii complete şi diverse, de la anchete până la sfaturi medicale. «Adevărul» este singurul ziar pe care îl citesc",  explică Doina Jacotă. Dacă înainte cumpăra ziarul dimineaţa de la chioşc, timişoreanca a ales să se aboneze pentru a fi sigură că intră şi în posesia colecţiilor de filme şi cărţi. „«Adevărul» e ziarul perfect. Îl citesc cap-coadă şi nu regret că m-am abonat", a mai spus Doina Jacotă.

Singuri în Europa

De 20 de ani încoace, cei care au condus destinele ţării au distrus sistematic toate sectoarele economice ale României, aşteptând ca alţii, din afară, să „ne pună pe roate", să ne ajute, să ne salveze. Ei bine, această atitudine nu face decât ca alţii să profite de pe urma noastră, sărăcindu-ne pe noi ca să se îmbogăţească ei. Noi tot vorbim despre „cetăţeni europeni" şi credem că Europa se va îngriji de noi şi ne va scoate din mizeria în care am ajuns. Ei bine, nu, „nu există cetăţeni europeni", a declarat ritos ambasadorul Franţei la Bucureşti, într-o emisiune televizată. Nu există decât cetăţeni ale diferitelor ţări din Europa. Prin urmare, fiecare ţară trebuie să se îngrijească de propria economie, de propriile interese şi de propriii săi cetăţeni.

Nu, nimeni nu va veni să ne spună să nu dăm combinatele pe zero lei, să nu distrugem industria, să nu fărâmiţăm agricultura, să nu dăm flota la fier vechi şi să nu cumpărăm armament de care nu avem nevoie, la preţuri care ne depăşesc capacitatea de cumpărare. Nimeni nu ne va spune că nu avem nevoie de rachete care să ne apere de ţări care nu ne vor ataca niciodată. Nimeni nu ne va spune să nu distrugem natura şi să nu ne aruncăm munţii în aer, pentru că nişte străini să ia aurul nostru, lăsându-ne nouă doar dezastrul ecologic. Nimeni nu ne va spune să nu ne fărâmiţăm ţara vorbind în 20 de limbi, ca să rezulte un nou turn al lui Babel aici. Nimeni nu ne va spune să nu dăm altora petrolul nostru, să nu dăm altora băncile noastre, să nu ne distrugem oţelăriile şi industria petrochimică.

Dacă facem toate astea, ei se vor bucura, vor trage profituri din asta, dar nu ne vor ţine pe cheltuiala lor după aceea. Dacă nu suntem în stare să avem o economie viabilă, nu ne vor integra în familia lor - şi putem noi să plângem până mai apoi, tot degeaba!

Monica

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite