Cum a înflorit rujeola sub PSD / psd

Cum a înflorit rujeola sub PSD

Pe 6 ianuarie 2017, când PSD a ajuns la guvernare, în România erau înregistrate 2015 cazuri de rujeolă şi 11 decese. Pe 14 septembrie 2018, aveam deja 15.267 de cazuri de rujeolă şi 59 de decese, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Iar în aceste condiţii, legea vaccinării este blocată de parlamentarii PSD de mai bine de 10  luni, în Camera Deputaţilor, instituţia condusă de liderul PSD, Liviu Dragnea.

ONU: Iarna vine devreme şi ţine mult

ONU: Iarna vine devreme şi ţine mult

Primele estimări ale meteorologilor arată că iarna 2018-2019 va fi lungă şi destul grea, debutând din luna noiembrie. Aceştia se aşteaptă ca în decembrie, ianuarie şi februarie să avem zăpadă fără episoade de viscol sau de ger puternic.

Cum se va soluţiona cazul minorului agresat de Poliţia Sectorului 3? Răspunde activistul Valeriu Nicolae la Adevărul Live, începând cu ora 15.00

Cum se va soluţiona cazul minorului agresat de Poliţia Sectorului 3? Răspunde activistul Valeriu Nicolae la Adevărul Live, începând cu ora 15.00

Cum se va soluţiona cazul minorului agresat de Poliţia Sectorului 3 săptămâna trecută, care a scandalizat opinia publică, şi în ce măsură pot fi evitate abuzuri similare în viitor? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care încercăm să răspundem alături de activistul pentru drepturile copiilor şi câştigătorul „World’s Children’s Prize” Valeriu Nicolae, începând cu ora 15.00, la Adevărul Live.

Săptămîna trecută, vineri, de Ziua Sfintei Cruci, Horia Bernea ar fi împlinit 80 de ani. E omul a cărui absenţă mă afectează adînc, pentru că acoperea întregul spectru al nevoilor mele sufleteşti şi intelectuale: era un mare artist, era un interlocutor temeinic şi viu pe multiple domenii, de la pictură la religie, de la etnografie la filozofie, de la cultura occidentală la unicitatea bizantină.

acum 4 zile · comentarii (0)

Răspunsurile pe scurt: nu, nu. Răspunsul mai pe larg în cele ce urmează – cu precizarea că ambiguitatea întrebării şi fraudarea vor fi principalele teme false vehiculate în următoarea perioadă de opozanţii iniţiativei susţinute de cele trei milioane de cetăţeni. Le voi demonta rapid în cele ce urmează şi încă aştept cu interes argumente mai consistente; sau, pur şi simplu, argumente care să poată să fie folosite de aceşti opozanţi.

acum 4 zile · comentarii (18)

Mi-e foame, am umblat trei sferturi de zi prin Sicilia. Sunt în Noto. Faimos pentru puşcăria plină de mafioţi şi biserica veche din centrul oraşului. E cald de mori. Oraşul e mic şi întortocheat. Străzi mici, case de piatră cu ferestre minuscule acoperite de obloane. Stau la o prietenă a unei prietene şi mă simt ca acasă, în blocul din Craiova - e plin de libărci.

acum 7 zile · comentarii (22)

Satele Slătioarei sunt cinci: Olari, Goruneşti, Mogeşti, Milostea şi Fometeşti , acestea două din urmă alipite cu prilejul Colectivizării care le-a prins de sine stătătoare, cu primăriile lor. Dintre toate cele cinci sate, ultimele două au fost colectivizate, dar toate, în aceeaşi vreme, au trăit la fel Frica teribilă a colectivizării: Frica pierderii pământului, a proprietăţii, a raţiunii ţărăneşti de a fi.

acum 10 zile · comentarii (1)

Fiind cinefil, vin cu nişte recomandări de filme „made in Romania“ care să-ţi inspire alegerea dacă familia trebuie definită ca uniune între „bărbat şi femeie” şi nu „între soţi”, cum e acum în Constituţie. Ai timp până în 7 octombrie să ţi le procuri. Sau poate televiziunea ta preferată le va difuza.

acum 11 zile · comentarii (31)

Cine a spus că realitatea există? Că unu şi cu unu fac în jur de doi, că alegerile se cîştigă şi se pierd la vot şi că, pînă şi în tenis, autul e aut? Fără îndoială, un înapoiat. Un mîrlan care, tolerat în sala de banchete de la Versailles, cere ciorbă de burtă. Cineva în care lipsa de gust şi incompetenţa filozofică domnesc şi terfelesc înţelesurile superioare ale lumii.

acum 14 zile · comentarii (57)