Prognoza meteo pentru perioada 20 ianuarie - 3 februarie

Prognoza meteo pentru perioada 20 ianuarie - 3 februarie

Meteorologii anunţă temperaturi maxime în creştere, cuprinse în intervalul 6-11 grade în întreaga ţară, până pe 22 ianuarie, când vremea va începe să se răcească, temperaturile urmând să ajungă la valorile normale ale acestei perioade: 2-4 grade, iar noaptea, de -9-0 grade. Precipitaţiile vor fi slabe şi temporare pe durata întregii luni.

Aurescu: Asistăm, în mod profund regretabil, la creşterea fără precedent a antisemitismului şi negării Holocaustului

Aurescu: Asistăm, în mod profund regretabil, la creşterea fără precedent a antisemitismului şi negării Holocaustului

Asistăm, în mod profund regretabil, la o creştere fără precedent a antisemitismului şi negării Holocaustului în societăţile noastre, a declarat ministrul de Externe Bogdan Aurescu duminică, la reuniunea ministerială a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), adăugând că România depune eforturi importante pentru a deveni un adevărat model regional în ceea ce priveşte asumarea trecutului şi promovarea memoriei Holocaustului.

Ce am spune despre noi dacă ne-am întâlni cu un extraterestru ? O întrebare care circulă de ceva vreme în anturajul meu. O primă concluzie ar fi asta, că avem aceeaşi matrice şi suntem biologic diferiţi. Cantitătile şi calităţile din chimia corpului ne fac unici. Putem spune, deci, că matricea noastră este condiţionată de diversitate.

acum 4 zile · comentarii (5)

O societate sănătoasă din punct de vedere moral se indignează când află că un primar a întreţinut relaţii sexuale cu minore care erau traficate de un proxenet pentru exploatare sexuală. Indignarea şi delimitarea arată consideraţie morală faţă de aceste fete exploatate sexual. Totodată ne spun şi că o societate şi-a dezvoltat anticorpi ca să nu mai tolereze în mijlocul ei fapte care încalcă drepturile fetelor şi ale femeilor.

acum 7 zile · comentarii (46)

S-a stins din viaţă, la Paris, regizorul Laurenţiu Azimioară, creatorul Teatrului de l’Orme. L-am cunoscut în 2008 când, provocând destăinuirile dure ale unui exilat din anii 1980, am dat fascinată peste personalitatea unui lord desăvârşit, înnobilat de propria erudiţie şi eleganţă.

acum 12 zile · comentarii (0)

În sănătate multe reguli nu sunt respectate, dar există şi reguli care trebuie sancţionate de urgenţă prin intervenţia Ministerului Sănătăţii. Sunt capcane create fără rea intenţie, dar care fac ulterior victime. Costurile medicale generate de tratamentul şi transferul arilor arşi pot reprezenta o astfel de capcană.

acum 12 zile · comentarii (3)

Pentru că e iarnă şi e frig şi, uneori, bate vântul îngheţat peste câmpia goală unde locuiesc, nu departe de Bucureşti, gândul merge, fără voie, undeva la est, unde, acum vreo zece ani şi ceva, eram locuitor pe o stradă, Mosfilmovskaia, cunoscută pentru studiourile de filme care au produs filme celebre, printre care şi cunoscutul „Moscova nu crede în lacrimi“. Şi pentru misiunile diplomatice, mai ales ale unor state est europene.

acum 15 zile · comentarii (1)
Postari Recente