Ajuns la Slătioara intenţionat ca să fiu cât mai aproape de cerul meu şi de stelele mele şi de sufletul meu şi, astfel, de pământul meu pe care am fost zămislit, am izbutit să petrec în trei zile la rând o iarnă cu o ninsoare şi cu un viscol care să acopere cu omăt  totul în jurul meu, ca în zilele Crăciunului copilăriei şi, la capătul acestor zile,

acum 2 zile · comentarii (8)

Revoluţia m-a prins la puţin timp după terminarea facultăţii. Capitalist eram şi pe vremea comuniştilor, cumpărăm şi vindeam cărţi. Câştigam mult mai mult decât amândoi părinţii mei la un loc, mai ales că ajunsesem să pătrund, nu cu puţine eforturi şi fără voia lor, în filieră subterană a celor câţiva mari bibliofili ai României. Dinu Patriciu era cel mai important client al meu…

Aşa cum proiectul “Timişoara 2021, Capitală Europeană a Culturii” nu este doar al unui oraş, ci aparţine tuturor românilor, problemele de sănătate publică generate de răspândirea îmbolnăvirilor cu coronavirus nu sunt doar ale autorităţilor sau ale spitalelor, ci reprezintă o problemă naţională, pentru rezolvarea căreia toţi trebuie să punem umărul. Inclusiv Cultura.

acum 2 zile · comentarii (1)

252 de persoane s-au vindecat deja în România de coronavirus şi au fost externate din spital. Cele mai multe cazuri de însănătoşiri au fost înregistrate în Bucureşti (84), urmat de Timişoara (56). Informaţia a fost comunicată, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică.

acum 3 zile · comentarii (60)

Lucrurile sunt deja de notorietate, care mai de care se găseşte să acuze medicii de dezertare ”de pe front”. Mai nou, presa dezbate cu frenezie ipoteza că premierul Ludovic Orban oscilează între a lăsa fără drept de liberă practică respectivii medici şi prelungirea perioadei de preaviz la 90 de zile. O atitudine de funcţionar tip “Gigi Duru’”, nici de cum una de fermitate în încercarea de rezolvare a unei stări de fapt.

acum 3 zile · comentarii (71)

Am început recent acest jurnal al motivelor de optimism, care se văd indiferent de toate crizele, cacofoniile si reacţiile panicate ale multora dintre noi. Şi îl voi continua, cu încăpăţânarea celui care ştie că, dintr-o furtună, ieşim doar dacă ţinem direcţia cu fermitate şi dacă strângem rândurile, nu daca începem să alergăm cu toţii bezmetic, căutând soluţii individuale.

acum 3 zile · comentarii (2)

Presiunea asta enormă pe care o pune pandemia pe toate grupurile sociale şi pe viaţa fiecăruia dintre noi poate deveni – dacă nu va începe să fie foarte rapid decompresată – un factor enorm de risc care să dezechilibreze structurile de referinţă a ceea ce am cunoscut până acum drept habitat social familiar, dezechilibrând progresiv habitudini de comportament şi relaţii persoanale şi de grup, aducând un solid sentiment de panică şi incertitudine.

acum 4 zile · comentarii (6)

Am făcut prima mea firmă în aprilie 1990, la câteva luni de la Revoluţie, acum fix 30 de ani. Cu Decretul 54. Se pare că era a 38-a înfiinţată în Bucureşti, şi între cele mai puţin de o sută din toată România, din câte mi s-a spus. Primele recrutări le-am făcut în mai 1990, pentru Goupil, o firmă franţuzească de IT. Apoi au urmat repede altele, în toate domeniile.

acum 4 zile · comentarii (11)

Pandemia generată de noul coronavirus reprezintă un şoc major pentru economia naţională, pentru toate economiile lumii. În mod indiscutabil, cu toţii vom fi afectaţi de reducerea activităţilor economice. De la bun început, cele mai afectate sectoare au fost turismul şi transporturile, mai ales transportul de persoane, producţia industrială, o parte din sectorul serviciilor.

acum 4 zile · comentarii (5)

Dacă atunci când am scris prima parte a acestui Dicţionar de leadership 2020 ne uităm la ce înseamnă efectele celei de a patra revoluţii industriale, astăzi suntem în plină pandemie. Cu consecinţe pe care nu ştim să ni le imaginăm. Experienţele trecute ne pot da câteva indicaţii despre ariile în care ne-am putea uita, însă este foarte posibil ca nici una dintre soluţiile aplicate în crizele financiare trecute să nu funcţioneze.

acum 5 zile · comentarii (0)
Postari Recente