De foarte multe ori, atunci când aveam nevoie de ceva de la Primărie sau de la orice instituţie a statului, mama era cea care mergea cu noi. Tata nu mergea, sau, atunci când o făcea, stătea afară şi ne aştepta. Ştia că imaginea ţiganului ar fi trezit superioritatea tuturor celor cu care ar fi intrat în contact, ceea ce ar fi adus cu sine o calitate mai slabă a serviciilor pe care noi ar fi trebuit să le primim

acum 3 luni · comentarii (35)

Uneori, viaţa pune liderii în situaţii în care dau adevărata măsură a măreţiei lor. Măreţia nu este dată de şansa noastră de a schimba lumea ci, mai degrabă, de capacitatea noastră de a lua, în mod constant, decizii echilibrate, de a rămâne conectaţi la realitate într-un fel sustenabil, de a găsi împreună cu cei pe care îi conducem soluţii şi de a le comunica în aşa fel încât să fie înţelese, însuşite şi puse în practică.

acum 3 luni · comentarii (3)

La intervale relativ scurte de timp, România este trezită la realitate de evenimente care par scoase din documentarele de tipul „worst case scenario“. Am avut inundaţii care au devastat un sfert de ţară iar statul a reacţionat târziu şi prost. Am avut tragedia de la „Colectiv“ unde au murit, în centrul Bucureştiului, 64 de persoane, a lăsat însemnaţi pe viaţă alte zeci şi a marcat o generaţie.

acum 3 luni · comentarii (34)

Ne întrebăm, dar nu retoric, ci ne întoarcem în jurul unui punct invizibil şi vrem să luăm pe cineva de guler şi să strigăm „cum a fost posibil să se întâmple aşa ceva?“. Eşecul politic muşcă rău din viaţa noastră. Cui îi e frică de celălalt? Salvarea persoanei, salvarea probelor şi de la capăt? Cuvintele necesare în normele din Codul de Procedură Penală?

acum 3 luni · comentarii (6)

Încă din copilărie vedem, în propriile familii, de cele mai multe ori, cum mama roboteşte de colo-colo, zi-lumină, înainte şi după ce se întoarce de la serviciu, în timp ce tatăl-patriarh stă tacticos, picior peste picior sau întins într-o parte, pe canapea, uitându-se la ştirile politice, cu o pahar de bere (sau alt tip de alcool) în mână.

acum 3 luni · comentarii (70)

Alte câteva update-uri despre cazul criminalului din Caracal. Un caz care pară să aibă ramificaţii dincolo de detaliile macabre pe care le-am aflat din mass-media în ultimele zile. O serie de indicii par să arate că acest caz nu este doar despre incompetenţa poliţiei, procuraturii şi a STS, şi nici despre faptele abominabile ale unui singur individ, cu probleme psihice.

acum 3 luni · comentarii (13)

Îl ştii. N-au cum să nu-l ştii. Te loveşti de el peste tot. Mai ales pe internet. Oriunde este prilej de gâlceavă, Românache apare prompt, are idei, are soluţii, poate gâdila pe burtă veşnicia lumii doar cu un deget. Este genial, este neasemuit de spiritual şi deţine numai şi numai adevăruri de nezdruncinat. El şi numai El. Cu E mare.

acum 3 luni · comentarii (37)