O realitate cruntă, dar adevărată! Se întâmplă în România actuală! Aici unde se vorbeşte mult despre viitor, despre copii, despre oameni, dar nu se face mai nimic pentru ei! Avem o valoare inestimabilă, o resursă umană pe care alte ţări nu o au, dar pe care în loc să o valorificăm o ajutăm să se piardă! Nu interesează pe nimeni! Doar „perlele“ sunt interesante ca divertisment de sezon!

acum 19 zile · comentarii (5)

Procurorul-general interminar, Bogdan Licu, sesizat la solicitarea senatorului Vlad Alexandrescu, făcută pe Facebook, a ignorat, cu bună-ştiinţă sau din ignoranţă, la fel ca demnitarul public, ales în Senatul României, interesul superior al copilului.

acum 22 zile · comentarii (86)

Domnul învăţător Vicu Todeci din Vaideenii Vâlcii, la 87 de ani, în plină viaţă, a intrat în legendă. Cuvântul „Învăţător“ cuprinde pentru domnul Vicu Todeci şi înţelesul de dascăl de şcoală, o viaţă de om îndelungată, şi acela de Înţeleptul insulei de ardeleni din mijlocul Olteniei de sub munte, căreia dascălul şi înţeleptul i-au dat printr-o răbdătoare aplecare asupra virtuţilor artistice ale vestitei comune identitatea ei spirituală.

acum 25 zile · comentarii (1)

Într-o zi cu soare – mai exact, joi, 13 iunie 2019 –, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ a primit un telefon. Luis Popa era chemat, cu ştampila instituţiei, la sediul central al Cadastrului (ANCPI, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară), ca să „rezolve situaţia“.

acum 29 zile · comentarii (16)

Cînd o instituţie, nedespărţită de contactul cu cetăţeanul, se manifestă ca gestionara sacră a informaţiei de interes public? Când construieşte norme ce îngrădesc transparenţa. Societatea civilă din România, a ieşit din matcă şi cere transparenţă. Vremuri bune! Toate corpurile instituţionale se purifică la lumina transparenţei. Noi ştim asta.

acum 29 zile · comentarii (2)

Un ministru al Culturii tinerel, cu studii de teologie şi filosofie şi cu o practică de student într-un cabinet prezidenţial, ros care va să-zică de soarta domeniului, care s-a dovedit în fapt mai neputincios decât o fată mare la coarnele plugului, m-a ţinut trei luni de zile pentru aprobarea punerii unui bust al lui Antim Ivireanul la locul cuvenit de părinte al urbei păstorite de el.

luna trecuta · comentarii (1)

Din locul în care mă aflu văd un stâlp gigantic, al cărui capăt nu-l pot zări sau pur şi simplu nu pot privi eu până acolo. Sunt întinsă pe spate, încerc să mă întorc într-o poziţie care să-mi permită să observ mai multe în jurul meu, dar efortul este supraomenesc. Am nevoie de toate forţele şi încă nişte forţe pe care nu le cunoşteam. Iată! Acum sunt pe burtă!

luna trecuta · comentarii (10)

Văd un val întreg de reacţii negative faţă de legea care creşte nivelul indeminzaţiilor foştilor deţinuţi politic din perioada comunistă cât şi a persoanelor deportate şi strămutate din ordinul comuniştilor. Pe principiul: de asta ne doare pe noi? Hai să construim autostrăzi şi spitale, nu să dăm bani la „asistaţi“.

luna trecuta · comentarii (26)

Sistemul medical românesc era, din punct de vedere al salarizării, un bolnav suferind de malnutriţie severă. Creşterea salariilor trebuia să se întâmple, la fel cum un înfometat are nevoie de hrană. Atât doar că, în mâinile neprofesioniştilor, prea multă hrană administrată prea repede poate duce la moartea pacientului. Se numeşte sindrom de realimentare.

luna trecuta · comentarii (48)