Pacientul român transferat la Sofia în urma exploziei din Bucureşti este stabil, el va rămâne internat la ATI 20 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Starea pacientului român este stabilă, spun specialiştii FOTO Adevărul
Starea pacientului român este stabilă, spun specialiştii FOTO Adevărul

Starea pacientului român transferat în Bulgaria în urma exploziei din Bucureşti este stabilă, după ce a fost supus, luni, unei intervenţii chirurgicale, durata internării bărbatului în secţia ATI a Spitalului din Sofia fiind estimată la 20 de zile, anunţă Ministerul Sănătăţii (MS).

Conform ultimelor informaţii provenite de la echipa medicală din Sofia, pacientul român transferat în Bulgaria în urma exploziei din Bucureşti este stabil, iar prognosticul dat de medici este unul favorabil, arată MS. Pacientul a fost supus, luni, unei intervenţii chirurgicale, iar doctorii apreciază că, în cursul zilei, va fi detubat.

Estimarea echipei medicale arată o durată de internare de circa 20 de zile în secţia ATI a unităţii de arşi din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă din Sofia, unitate prezentă în lista de centre de arşi a European Burn Association.

Starea pacientului român este monitorizată în permanenţă de trei membri ai corpului medical din spital, iar tratamentul este coordonat de şeful secţiei de chirurgie plastică a unităţii, precizează Ministerul Sănătăţii. Tratamentul se va desfăşura în baza acordului pe care România îl are cu Bulgaria pentru sprijin reciproc în cazul unei situaţii de urgenţă.

Internat la cea mai mare unitate spitalicească din ţara vecină

Spitalul Universitar de Urgenţă din Sofia este cea mai mare unitate spitalicească din ţara vecină şi cea desemnată pentru tratamentul corpului diplomatic detaşat în Bulgaria, mai arată MS, care adaugă că este în continuu contact cu spitalul şi cu Ministerul din Bulgaria. 

Unul dintre bărbaţii care au fost răniţi, pe 27 august, în urma unei explozii în Sectorul 4 al Capitalei a fost transferat cu un avion SMURD la Sofia după ce toate spitalele de urgenţă din Bucureşti au comunicat că nu au capacitatea să-l trateze în condiţiile în care are arsuri grave pe o suprafaţă de peste 60 la sută din suprafaţa corpului.

Bărbatul, care are 75 de ani, a fost stabilizat la Spitalul Universitar de Urgenţă, însă medicii de aici au comunicat că nu au capacitatea să trateze astfel de situaţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite