Ostaticul britanic - decapitat de teroristii lui al-Zarqawi?

* Un mesaj aparut pe site-ul folosit de teroristul iordanian anunta executarea lui Kenneth Bigley, insa cadavrul nu a fost descoperit inca * Premierul Blair crede ca "nu trebuie create false sperante"

Soarta ostaticului britanic Kenneth Bigley ramanea incerta, ieri, la 24 de ore dupa aparitia pe un site islamist pe Internet a unui anunt privind decapitarea lui. Informatia nu a fost confirmata, iar cadavrul britanicului nu a fost descoperit, asa cum s-a intamplat in cazul celor doi americani ucisi saptamana trecuta, asa ca familia si prietenii lui Bigley continua sa spere. Oficialii de la Londra par destul de rezervati, insa. Premierul Tony Blair a declarat ca guvernul sau "continua sa faca tot ce-i sta in putinta pentru eliberarea ostaticului", dar el personal crede ca "nu trebuie create false sperante". Situatia este destul de sumbra, deoarece site-ul islamist pe care a aparut anuntul decapitarii lui Bigley este folosit, de obicei, de sustinatorii teroristului iordanian Abu Mussab al Zarqawi. Mesajul, scris cu caractere rosii, consta dintr-un singur paragraf: "Tawhid si Jihad anunta ca l-au executat pe cetateanul britanic si va ofera vesti bune privind rapirea a sapte soldati britanici. Vom lansa o inregistrare video in curand". Purtatorul de cuvant al armatei britanice a dezmintit, insa, rapirea soldatilor, insistand ca nu lipsesc militari din cadrul efectivelor britanice in Irak. Sperantele legate de eliberarea lui Ken Bigley sunt minime; coalitia americano-britanica nu ia in considerare posibilitatea negocierilor cu teroristii. Cat despre pretentiile gruparii conduse de al-Zarqawi - eliberarea femeilor aflate in inchisorile irakiene - irakienii sustin ca cel putin una dintre ele, cunoscuta sub pseudonimul "Dr. Germ", ar fi in curs de eliberare. Este de presupus ca eliberarea ei este intarziata tocmai pentru a nu da impresia ca s-ar da curs cererii teroristilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările