Oscaruri in domeniul energiei - Cel mai bun cetatean corporatist

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

In ton cu magia sarbatorilor de iarna, inceputul lunii decembrie a venit cu vesti minunate, bucurie pe care vreau sa o impartasesc cu voi, cititorii.

Grupul CEZ in Romania a primit distinctia  „Cel mai bun cetatean corporatist 2014” pentru platforma de responsabilitate sociala “Energie pentru bine”. Premiul a fost primit in cadrul celei de-a doua editii  „Energy Oscars”, desfasurata joi 27 noiembrie la Cercul Militar National, gala care a reunit peste 200 de lideri de vârf ai industriei energetice.

In momentul in care am aflat despre Oscarul castigat, emotia ne-a cuprins sufletele si am vrut sa impartasim sentimentul. Ne-am propus sa dedicam premiul si celor care au gasit timp in agitatia cotidiana sa se alature scopului nostru si sa facem impreuna „Energie pentru bine”.

Unul dintre cele mai frumoase mesaje l-am primit din partea domnului Cristian Gingu: „Sunteti salvatori de vieti si va apreciem enorm pentru tot ceea ce faceti! Felicitari pentru premiul obtinut! Recunostinta e fireasca si omeneasca, iar un simplu ,,Multumesc,, rostit sincer si din tot sufletul ar fi una din caile prin care putem sa ne exprimam bucuria si implinirea ca ne-ati fost alaturi.” Dumnealui este purtator de cuvant si profesor in cadrul Scolii Gimnaziale Ciresu, jud. Mehedinti, scoala unde pana mai ieri au studiat Ana Maria si Dorina, cele doua fete care in urma Maratonului Olteniei au beneficiat de burse pentru continuarea studiilor liceale.

Suntem cu atat mai mandri de aceasta recunoastere cu cat fiecare membru al echipei noastre si-a adus contributia la reusita. Este premiul nostru, al celor care pe langa performanta in domeniul energetic, ne implicam, sprijinim si sustinem comunitatile locale pentru a asigura dezvoltarea armonioasa si sustenabila a acestora. Noua, echipei CEZ ne place sa spunem ca „energizam comunitatile”. Dedicam timp, pasiune si energie pentru a veni in intampinarea nevoilor comunitatilor.

Aprecierea voluntariatului nostru ne motiveaza sa continuam in acelasi ritm, asa cum a precizat si domnul Martin Zmelik, CEO CEZ Romania: ‘ acest premiu este special pentru noi deoarece nu face referire doar la activitatea noastra, ci contureaza valorile si misiunea noastra, aceea de a fi un partener local puternic al comunitatii romanesti. Va promit ca acesta nu este doar un premiu, ci un angajament ca vom continua sa aducem Energie pentru Bine si in anii urmatori."

Juriul, alcatuit din personalitati din sectorul economic romanesc, a premiat impactul pozitiv puternic adus de proiectele dezvoltate de Grupul CEZ in comunitatile in care opereaza. Cu alte cuvinte, il putem considera premiul implicarii si al sprijinului oferit prin intermediul proiectelor noastre de responsabilitate sociala, care insumeaza o investitie de peste 3,9 milioane de euro in 5 sectoare  principale: educatie, sanatate, mediu, cultura si infrastructura.

Alaturi de suportul financiar, echipa Grupului CEZ a sustinut prin initiative si aport personal intreaga activitate derulata sub egida platformei “Energie pentru bine”, cuprinzand printre altele:

  • dotarea cu aparatura medicala a 2 spitale din judetul Dolj (Clinica de Pediatrie Filantropia si Spitalul Judetean de Urgenta),
  • continuarea investitiilor in Centrul Medical de Permanenta pe care l-am infiintat in comuna dobrogeana Cogealac,
  • sprijinirea educatiei prin invitarea copiilor nevoiasi din judetele Dolj si Mehedinti in lumea magica a basmelor prin Caravana cu Povesti, organizand stagii de practica pentru studentii Universitatii din Craiova si sprijinind performanta dansatorilor sportivi din Banat prin sponsorizarea Cupei Mystic la dans,
  • promovarea unui stil de viata sanatos prin cea de-a doua editie a celui mai important maraton de ciclism si alergare din Oltenia (Maratonul Olteniei) si prin Via Sport – un weekend cu distractie si miscare in aer liber pentru intreaga familie,
  • incurajarea protectiei mediului implementand sistemul de colectare selectiva a deseurilor in comuna Gradina din judetul Constanta,
  • sprijinirea culturii banateane prin Festivalul International Portile Poeziei Resita si Festivalul de Jazz de la Garana si suportul oferit publicarii cartii Mari Olteni care promoveaza valorile culturii din Oltenia,
  • ajutorul acordat sinistratilor inundatiilor din Oltenia, suportand costurile de racordare in urma dezastrului din judetul Valcea, si donand apa potabila in toata regiunea.

Mandri sa fim cel mai bun cetatean corporatist, inchei prin a spune ca acesta pentru noi reprezinta mai mult decat un premiu, este recunoasterea calitatii echipei noastre si un angajament pe termen lung fata de comunitatile in care operam.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite