Orban: Avem un spital privat cu care am discutat şi care este pregătit să deschidă spitalul pentru COVID cu 30 de paturi de Terapie Intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Daniel Stoenciu
FOTO Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Premierul Ludovic Orban afirmă că un spital privat s-a arătat dispus să pună la dispoziţie 30 de paturi de Terapie Intensivă pentru bolnavii cu COVID-19, însă reprezentanţii unităţii sanitare au cerut autorităţilor să asigure personal medical pentru îngrijirea bolnavilor.

De altfel, Orban susţine că, deşi autorităţile suplimentează numărul de paturi din spitale pentru patologia COVID-19, limitele sistemului sanitar sunt date de resursa umană calificată.

Premierul Ludovic Orban a declarat că autorităţile fac demersuri pentru suplimentarea paturilor pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, însă apreciază că limitele sistemului sanitar sunt date de personalul care să asigure asistenţa medicală pacienţilor, mai ales celor din Terapie Intensivă. 

"Sunt criticii, cei din Terapie Intensivă, sau intermediari, care nu sunt încă de Terapie Intensivă, dar au nevoie de oxigenare, de suport pentru respiraţie. Aici este riscul cel mai mare şi, hai să fim cinstiţi, că dacă depăşim numărul de cazuri, statistic, din numărul de cazuri care sunt active e un procent care necesită tratarea în ATI. Nu avem voie să ajungem la acel număr în care nu mai putem trata persoanele. Oricâte eforturi facem, la un moment dat ajungem la o limită care este dată de resursa umană”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, la Digi 24. 

Premierul a explicat că la Bucureşti, dar şi în alte localităţi se pregăteşte suplimentarea numărului de paturi în spitale destinate patologiei COVID şi că un spital privat pune la dispoziţie 30 de paturi de ATI, însă a cerut resursă umană.

"Inclusiv avem un spital privat cu care am discutat şi care este pregătit să deschidă spitalul pentru COVID cu 30 de paturi de Terapie Intensivă. Dar şi acolo, de exemplu, ne-au cerut resursă umană, nu au capacitatea de a asigura tot personalul pentru 30 de paturi”, a adăugat primul ministru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite