Orban: Dacă nu apar ameliorări, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă

Orban: Dacă nu apar ameliorări, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă

Ludovic Orban anunţă că starea de alertă va fi prelungită, dacă numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus nu va scădea semnificativ

Premierul Ludovic Orban a anunţat ,luni, că starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită, dacă nu apar reduceri semnificative ale numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

“Orice decizie va ţine de cont contextul epidemiologic pe baza datelor pe care le avem până astăzi. Dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a afirmat Orban, potrivit News.ro
 
Premierul a precizat că va fi luată şi o decizie legată de întreruperea programului la terase după ora 23, dacă situaţia va continua sau se va schimba. 
 
“Vom lua o decizie legată şi de acest subiect. Mai sunt solicitări de a permite desfăşurarea anumitor activităţi, le vom analiza pe toate, sigur vom ţine cont de punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific din comisia anti-Covid, de INSP şi în funcţie de evaluările pe care le vom avea, vom lua şi deciziile politice”, a afirmat premierul.
 
El a spus că autorităţile nu analizează impunerea niciunei noi restricţii. 
 
“Nu analizăm nicio restricţie şi nu ne dorim impunerea niciuneia alte restricţii. Aţi văzut că am preferat adoptarea a două măsuri, limitarea programului la terase şi portul măştii în spaţii aglomerate unde nu e posibilă asigurarea distanţei fizice. Astea sunt singurele măsuri de restricţie şi ele nu afectează desfăşurarea activităţilor economice pentru că obiectivul nostru este acela de a nu mai afecta în niciun fel economia prin măsurile pe care le luăm, dimpotrivă, toate măsurile pe care le-am adoptat în planul de investiţii şi relansare economică să demareze”, a explicat Orban.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările