Orban, despre mortalitatea cauzată de COVID-19: Nu este o diferenţă în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor care ajung în secţiile de Terapie Intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban a declarat că au crescut numărul de cazuri, dar şi capacitatea de testare Foto gov.ro (arhiva)
Ludovic Orban a declarat că au crescut numărul de cazuri, dar şi capacitatea de testare Foto gov.ro (arhiva)

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Timişoara, cu referire la mortalitatea cauzată de COVID-19 că „e o creştere a numărului de cazuri. Nu e o diferenţă privind tratamentul pacienţilor care ajung în secţiile ATI dar a crescut şi capacitatea de testare.

„E o creştere a numărului de cazuri, discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii din secţiile de Terapie Intensivă, nu este o diferenţă în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor care ajung în secţiile de Terapie Intensivă,  explicaţiile ar trebui să le furnizeze specialiştii în domeniu.”, conform News.ro 

Totodată, potrivit premierului, ar fi crescut şi capacitatea de testare:

„În ceea ce ne priveşte, a crescut constant capacitatea de testare, astfel încât să putem pune diagnosticul în fazele incipiente ale bolii, în măsura în care e posibil. Avem experienţă, medicii sunt buni, probabil sunt alţi factori care determină. Poate fi o îmbolnăvire a celor care au comorbidităţi pentru că se ştie că în general formele mai grave care pot să ducă la deces sunt pentru pacienţi care au şi alte boli asupra cărora virusul acţionează în acest sens”, a declarat Orban, sâmbătă la Timişoara, potrivit sursei citate.

    

Ieri, 23 octombrie, au fost comunicate 35.351 de teste efectuate, iar astăzi, 24 octombrie, autorităţile au anunţat că au fost efectuate 33.843 de teste.

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, sâmbătă, la 205.793 cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 4.761 noi îmbolnăviri din 33.843 de teste efectuate. În acelaşi timp sunt înregistrate 6.318 de decese, din care 73 în ultimele 24 de ore. Numărul pacienţilor internaţi la Terapie intensivă a ajuns la 787.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite