Oraș cu oraș: Cum au sărbătorit românii Învierea Domnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de credincioşi aflați pe Colina Bucuriei din Bucureşti au primit Sfânta Lumină de la Patriarhul României, adusă de la Ierusalim.
Sute de credincioşi aflați pe Colina Bucuriei din Bucureşti au primit Sfânta Lumină de la Patriarhul României, adusă de la Ierusalim.

În ciuda vremii nefavorabile, zeci de mii de români au ieșit din casele lor și s-au îndreptat către cele mai apropiate biserici pentru a lua Lumina Sfântă cu ocazia Învierii Domnului. Rețeau de corespondenți „Adevărul" vă prezintă cum au sărbătorit românii din țară Sfintele Paști, anul acesta.

Hristos a înviat! Mii de credincioși ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului

Învierea Domnului este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor. Credincioșii au mers la biserică în această noapte pentru a lua Lumina Sfântă. Potrivit tradiţiei, lumânarea de la Înviere trebuie dusă acasă aprinsă.

BOTOȘANI Ploaia şi frigul i-au descurajat pe localnici în noaptea de Înviere

Botoşănenii au preferat să petreacă acasă sărbătoarea Învierii, după ce la miezul nopţii au fost să ia lumină de la bisericile de cartier.

FOTO Ieşenii au înfruntat ploaia pentru a lua lumina Învierii

Credincioşii din Capitala Moldovei au sărbătorit  Înviere pe ploaie. Cei mai mulţ i au plecat de la biserici imediat după miezul nopţii.

Slujbă de Înviere în inima câmpului. Sute de credincioşi au luat Lumina Sfântă de la mănăstirea Libertatea

Sute de crendincioşi au asistat la slujba de Înviere de la mănăstirea Libertatea, situată în inima câmpului, la peste 5 kilometri de satul Coslogeni. Ortodocşii s-au bucurat în linişte de momentul Învierii Domnului, mai ales că vremea bună a permis desfăşurarea sluijbei la miezul nopţii, în faţa bisericii, aşa cum o cere tradiţia.

Târgujienii au luat Lumină Sfântă de la Ierusalim

Lumina Sfântă a fost adusă prima dată la Biserica "Sfinţii Constantin şi Elena" în jurul orei 23,00.

VIDEO Peste 2.000 de sibieni au luat lumină, la Catedrala Mitropolitană

Chiar dacă meteorologii au anunțat ploi de Paști, în seara de Înviere vremea a fost de partea sibienilor, și peste 2.000 de oameni au mers să ia lumină, la Catedrala Mitropolitană din centrul orașului.

Mii de craioveni au participat aseară la slujba de Înviere

Craiovenii  au participat la slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru", iar  la miezul nopţii, Înalt Prea Sfinţia Sa Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oferit  credincioşilor Lumina Sfântă şi a vestit Învierea Domnului.

FOTO Mii de timișoreni s-au rugat în fața Catedralei

Mitropolia Banatului a montat un podum special pe treptele Catedralei, pentru Slujba de Înviere. Mii de timișoreni au luat Lumină Sfântă de la Ierusalim, care a fost adusă cu un avion special

Mii de clujeni au participat la slujba de Înviere și au luat Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim

Iertarea păcatelor, bucuria învierii Mântuitorului, sănătate, pace și bunăstare - cu aceste speranțe și gânduri s-au adunat, la bisericile ortodoxe și greco-catolice din Cluj, mii de credincioșii, în sfânta noapte a Învierii.

FOTO Nemțenii au înfruntat ploaia ca să ia lumina sfântă în noaptea de Înviere

În ciuda vremii rele, mii de credincioși au ieșit din case aproape de miezul nopții să ia parte la slujba de Înviere. Dacă orășenii au avut de înfruntat ploaia, cei care au mers la mănăstiri au trebuit să suporte burnița și ceața.

FOTO Tulcenii au luat lumină

Mii de tulceni au participat, în această noapte, la slujba de Înviere. La miezul nopții, Episcopul Tulcii, Visarion Bălțat, care a ținut slujba la Catedrala episcopală, a chemat toți credincioșii să ia lumină.

SUCEAVA Concert de toacă şi concursuri de ciocnit ouă de "Paşte în Bucovina" FOTO

Turiştii pot lua parte în prima zi de Paşte la mai multe evenimente organizate în judeţ prin programul „Paşte în Bucovina".

FOTO Vasluienii au îndurat ploaia pentru a lua Lumina Învierii

Cea mai mare parte a credincioşilor din municipiul Vaslui au petrecut noaptea de Înviere la bisericile din oraş, înfruntând cu stoicism vremea rea de afară.

FOTO Mii de băcăuani au luat lumina Învierii între două ropote de ploaie

Credincioşii ortodocşi au venit să ia lumină de la preoţii care au anunţat Învierea Domnului în zeci de biserici din Bacău. Pentru prima oară o slujbă a fost oficiată chiar lângă statuia lui Ştefan cel Mare, amplasată în Biserica Sfântul Nicolae şi Catedrala Ortodoxă.

FOTO Mii de teleormăneni au participat la slujba de Înviere

La miezul nopții, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, PS Galaction Stângă, care a ținut slujba la Catedrala Episcopală Sfântul Alexandru din Alexandria, a chemat toți credincioșii să ia lumină. Lumânările teleormănenilor s-au aprins de la lumina adusă de o delegație a Episcopiei de la Ierusalim

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite