Oradea: Tinere obligate să se prostitueze în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  au trimis în judecată un grup organizat ai cărui membri sunt acuzaţi sprijinirea unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori.

 "Grupul era condus de cetăţeanul albanez X.S. de 42 de ani, care împreună cu I.M., de 40 de ani, domiciliată în Constanţa, au sprijinit şi aderat la o grupare infracţională organizată, compusă din şase membri, respectiv A.P. de 27 de ani, cetăţean italian şi bihorenii S.A. de 31 de ani, L.B. de 32 de ani, H.A. de 31 de ani, M.D. de 31 de ani, H.V. de 31 de ani, în scopul exploatării sexuale în Italia a 13 tinere, dintre care trei minore", declară comisarul șef Valerian Şipoş, șeful BCCO Oradea.

Cazare, transport și protecție

Potrivit anchetatorilor, traficanții le asigurau tinerelor cazare şi transportul către locurile de practicare a prostituţiei, asigurându-le protecţie faţă de alte grupări infracţionale conduse de alţi cetăţeni albanezi, precum şi ferindu-le de a fi traficate de alte grupări."În urma extinderii cercetărilor şi cooperării cu autorităţile italiene şi albaneze, în cauză fiind solicitate mai multe comisii rogatorii internaţionale, s-a stabilit că cetăţeanul albanez X.S. era cunoscut în Italia ca fiind capul unei grupări infracţionale organizate, având ca obiect exploatarea persoanelor prin obligarea practicării prostituţiei. Acesta folosea acte de identitate false, prezentându-se sub cinci identităţi diferite, respectiv ca fiind născut în Ungaria, Belgia, Albania sau Polonia. Constănţeanca I.M. se prezenta sub o identitate falsă, ca fiind născută în Bogota – Columbia", explică comisarul șef Valerian Şipoş.

Câștiguri de 400 - 500 de euro

Victimele erau obligate să se prostitueze în mai multe zone din Italia controlate de cetăţeanul albanez, respectiv Montechiari, cartierul chinezesc din localitatea Prato şi în Brescia, în benzinării, sensuri giratorii, parcări. Sumele obţinute de fiecare victimă în urma practicării prostituţiei erau cuprinse între 400 – 500 Euro într-o singură noapte. Fetele erau instruite cum să se comporte în cazul în care ar fi fost identificate de către carabinieri. "Ele erau învăţate ca, în cazul în care erau prinse, să se prezinte sub o altă identitate şi cetăţenie, precum şi să nege că se prostituau pentru cetăţeni albanezi", spune șeful BCCO Oradea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite