Ora pământului 2015: România stinge lumina sâmbătă, între orele 20.30 şi 21.30

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul „Ora pământului 2015” este marcat sâmbătă, 28 martie, între orele 20.30 şi 21.30, moment în care Guvernul României, Palatul Cotroceni, Palatul Parlamentului, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul de Externe îşi sting luminile, Bucureştiul alăturându-se astfel altor peste 7.000 de oraşe din mai mult de 162 de ţări care sărbătoresc „Ora pământului 2015.

Ora pământului 2015: instituţiile de stat care se alătură „Earth Hour”

Guvernul se alătură instituţiilor publice la nivel internaţional care marchează, în 28 martie, „Ora Pământului 2015" şi sâmbătă, între orele 20.30-21.30, iluminatul Palatului Victoria va fi întrerupt, Executivul susţinând că acesta este un mesaj de „sensibilizare" faţă de problema dioxidului. Şi conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, ca iluminatul exterior şi interior al clădirii Palatului Parlamentului să fie întrerupt în 28 martie, pentru o oră, începând de la 20.30, participând, astfel, la evenimenul Ora Pământului.

Totodată, Administraţia Prezidenţială a anuţat, vineri, că se alătură unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate protecţiei mediului, „Ora Pământului 2015”, astfel că sâmbătă, în intervalul orar 20.30-21.30, iluminatul Palatului Cotroceni va fi întrerupt.

Şi Ministerul Afacerilor Externe şi-a anunţat participarea la evenimentul „Ora pămânului 2015”  şi va stinge luminile din clădirile Centralei MAE şi ale misiunilor diplomatice sâmbătă, în intervalul 20.30 - 21.30. De asemenea, toţi angajaţii MAE sunt încurajaţi să facă acelaşi gest şi în locuinţele personale.

Ora pământului 2015: Plimbarea bicicliştilor

Plimbarea bicicliştilor va începe din Parcul Izvor, la ora 20.30, iar cei care participă la evenimentul noctur vor avea de parcurs un traseu de 16 kilometri, care se va încheia în Parcul Herăstrău. De asemenea, în Parcul Herăstrău din Capitală vor fi organizate o mulţime de evenimente dedicate Orei Pământului. Printre acestea se numără şi un program de exerciţii fizice care vor fi efectuate în aer liber, fără nicio sursă de curent electric. La ora 20.30 luminile vor fi stinse şi vor rămâne aşa pentru o oră în toată România.

Ora pământului: 2015 lampioane aprinse la Târgovişte

Sâmbătă aceasta, în intervalul 20.30 - 21.30, la Târgovişte se va stinge lumina, în cadrul proiectului internaţionale „Ora Pământului 2015”. Târgoviştenii sunt invitaţi în Piaţa Tricolorului pentru a aprinde 2015 lampioane albe şi multicolore. Evenimentul se desfăşoară sub deviza „Când stingi un bec se aprinde o stea. Încearcă şi tu!”.

Ora pământului 2015 şi la Timişoara

În Piaţa Victoriei din Timişoara, începând cu ora 19.00, vor fi organizate concerte cu Pragu’ de Sus şi Trupa Box Office. Între orele 20.30 şi 21.30 va fi stins iluminatul public şi arhitectural în Piaţa Victoriei, clădirea Primăriei Municipiului Timişoara, la Catedrala Mitropolitană şi în Parcul Central. În acest timp, dacă vor fi condiţii meteorologice favorabile, vor avea loc şi observaţii astronomice cu Astroclubul Antares, după cum se arată pe site-ul evenimentului.

Ora pământului 2015: Clujul, luminat cu lumânări

Şi clujenii vor celebra Ora Pământului în Piaţa Unirii, unde voluntarii Asociaţiei Studenţilor pentru Natură şi European Youth Capital vor răspândi mesajul Earth Hour, prin aprinderea lumânărilor ce vor fi vizibile în timp real pe portalul Transylvania Cam. Iluminatul public va fi oprit, iar participanţii se vor putea bucura de jocuri de lumini şi foc.

Ora pământului 2015: Constanţa sărbătoreşte pe întuneric

La evenimentul din Constanţa vor participa mai multe unităţi şcolare din judeţ, care se vor implica prin stingerea iluminatului public şi în alte părţi ale oraşului timp de o oră, printre care la Primărie, Consiliul judeţean, Prefectura sau Casa de Cultură a Sindicatelor.

Ora pământului 2015:  Sighişoara va fi igienizată

În Cetatea Sighişoara vor avea loc mai multe activităţi dedicate evenimentului Orei Pământulu. Printre acestea se numără o acţiune de ecologizare în cartierele Sighişoarei, de la ora 9.00 la 13.00, un concert susţinut de Fanfara Municipiului Sighişoara şi o paradă a ţinutelor confecţionate din materiale reciclabile.

Ora pământului 2015: scurt istoric al evenimentului

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către organizaţia WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizaţia WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni şi 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câţiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

La ediţia 2014, peste 7.000 de oraşe din peste 162 de ţări au stins lumina de Earth Hour.


Citeşte şi:

Bucureştiul stinge lumina. Cum sărbătoreşte Primăria Capitalei evenimentul „Ora Pământului 2015“

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia de Mediu, se alătură şi anul acesta campaniei Earth Hour (Ora Pămntului 2015) şi îi îndeamnă pe locuitorii Capitalei să stingă luminile şi să decupleze echipamentele electronice aflate în stand-by, sâmbătă, 28 martie, în intervalul orar 20.30 - 21.30.

Primăria Sectorului 6 stinge lumina. Peste 7.000 de oraşe ale lumii sărbătoresc „Ora Pământului 2015“

Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, a anunţat că instituţia pe care o conduce va participa la evenimentul de sâmbătă, 28 martie, dedicat Orei Pământului 2015.

Ora Pământului 2015, sărbătorită pe 28 martie. Călărăşenii, invitaţi să stingă lumina şi să iasă la plimbare în parc

Călărăşenii sunt invitaţi sâmbătă, 28 martie, să stingă toate becurile timp de o oră şi să iasă la alergarea sau la o plimbare în parc. Autorităţile locale vor sărbători „Ora Pământului 2015”, în intervalul 20.30-21.30.

Râmnicenii sting lumina de „Ora Pământului 2015”

Pentru al cincilea an consecutiv, cetăţenii din Râmnicu Vâlcea vor stinge lumina în „Ora Pământului 2015”. Şi instituţiile publice sau marile societăţi comerciale au fost invitate să oprească iluminatul interior şi exterior sâmbătă seara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite