ONG, despre legea privitoare la întreţinerea părinţilor: „Copiii ar trebui să înţeleagă că nu îşi pot abandona vârstnicii doar în grija statului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wargha Enayati, preşedinte al Fundaţiei Regina Maria, a declarat, în contextul proiectului legislativ „Recunoştinţa între generaţii”, că o astfel de lege ar duce la crearea unei falii între generaţii. Enayati a mai precizat că vârstnicii au nevoie nu doar de sprijin financiar, ci şi de grijă şi empatie.

„Deşi pare o aberaţie şi este aproape imposibil de pus în aplicare o asemenea lege, există reglementarea sub diverse forme şi în alte ţări aşa-zis dezvoltate. Din păcate, într-o societate imorală şi tot mai individualistă, ce ar trebui guvernat de bun simţ, devine reglementat printr-o lege care va duce la crearea unei falii între generaţii şi chiar la inechităţi grave în aplicarea ei (cum ar fi părinţi care nu au avut grijă de copiii lor şi care acum se trezesc să ceară sprijin financiar din partea copiilor)”, a declarat medicul Wargha Enayati – iniţiatorul unui proiect de ingrijire a vârstnicilor, Enayati Medical City, şi preşedinte al Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria, informează mediafax.ro.

Dincolo de nevoia financiară, grija, empatia şi atenţia sunt esenţiale pentru vârstnici, mai spune medicul.

„Totuşi, întrucât lucrez în ultimul timp tot mai aplecat în domeniul vârstnicilor, în proiectul acesta pe care îl construiesc, cel mai mare complex dedicat vârstnicilor, şi în urma studiilor pe care le facem, observăm însă că, aşa cum părinţii au grijă de copiii lor, poate şi copiii ar trebui să înţeleagă că nu îşi pot abandona vârstnicii doar în grija statului. Şi aici nu mă refer doar la sprijin financiar ci şi la grija, empatie şi atenţie. Din păcate, copiii au nevoie să fie educaţi că trebuie să le ofere şi ei părinţilor lor acest sprijin”, a mai precizat Wargha Enayati.

Proiectul de lege privind „Recunoştinţa între generaţii” a fost depus la Senat de 74 de parlamentari PSD şi ALDE, printre care şi Niculae Bădălău, ministrul Economiei, în acesta precizându-se că părinţii, bunicii sau străbunicii trebuie să fie susţinuţi financiar de copii, dacă au nevoie.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că nici Guvernul României şi nici PSD nu susţin proiectul de lege prin care copiii sunt obligaţi la întreţinerea părinţilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite