OMV Petrom a donat 10 milioane de euro pentru construcţia primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

OMV Petrom a donat 10 milioane de euro pentru construcţia primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România, proiect pe care Asociaţia Dăruieşte Viaţă a început să-l realizeze în curtea Spitalului "Marie Curie".

Anunţul a fost făcut pe Facebook de Oana Gheorghiu, co-fondatoarea a Asociaţiei Dăruieşte Viaţa. 

Asociaţia Dăruieşte Viaţă şi-a asumat misiunea de a ridica primul spital de oncologie şi radioterapie pentru copiii diagnosticaţi cu cancer din România. Este pentru prima dată când, în România, un ONG construieşte un spital de la zero, exclusiv din donaţii şi sponsorizări.

Potrivit calculelor Asociaţiei, suma estimată pentru construcţia spitalului este de 16 milioane de euro, iar pentru echipamente: 10 milioane de euro.  

Campania de strângere de fonduri a fost lansată în decembrie 2015, iar lucrările au debutat în decembrie 2017. Fundaţia a fost turnată în iunie 2018, iar data finalizării construcţiei este iunie 2020. 

Suprafaţa clădirii va avea 12.000 mp, cu opt săli de operaţie, secţii de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie şi terapie intensivă. 

Spitalul Dăruieşte Viaţă va conţine: 

Radioterapie: două buncăre la subsol, plus spaţiile de pregătire pacienţi

Spaţiu pentru un nou RMN şi un nou CT, cu spaţii dedicate anestezierii pacientului copil

Oncologie - ambulator şi internare continuă (parter şi etaj 1)

Hemato- oncologie: saloane şi 5 camere sterile (etaj 2)

Chirurgie (etaj 3)

Neurochirurgie (etaj 4)

Terapie intensivă (etaj 5)

Bloc operator cu 8 săli de operaţie (etaj 6)

Număr paturi: 200.

Peste 1.700 de companii şi peste 250.000 de donatori persoane fizice s-au alăturat proiectului până în momentul de faţă, contribuind cu peste 15 milioane de euro.

Turnarea fundaţiei a început în luna iunie 2018,  în curtea Spitalului “Marie Curie” din Bucureşti, iar începutul anului 2019 construcţia a ajuns la nivelul etajului 2. Campania de strângere de fonduri continuă.

Procesul de strângere de fonduri este transparent, cu toate etapele şi rezultatele comunicate pe Bursa de Fericire - platforma online de strângere de fonduri a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă. 

Donaţiile se pot face: online, lunar sau o singură dată, pe Bursa de Fericire - platforma de strângere de fonduri; prin comanda unui produs din Colecţiile Bursa de Fericire, iar donaţia se transformă în cărămizi pentru Spitalul „Dăruieşte Viaţă”; prin crearea propriului eveniment prin care se vor strânge fonduri pentru Spital cu ajutorul celor dragi. Donaţii mai pot fi făcute prin SMS cu mesajul SPITAL la 8864 (4 euro/lună) şi/sau la 8844 (2 euro/lună). Companiile cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro pot redirecţiona 20% din impozitul pe profit către Dăruieşte Viaţă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite