OMS: Un medicament al companiei Gilead Sciences ar putea trata simptomele coronavirusului

OMS: Un medicament al companiei Gilead Sciences ar putea trata simptomele coronavirusului

Compania de biotehnologie lucrează îndeaproape cu autorităţile din China pentru a afla dacă Remdesivir ar putea combate simptomele coronavirusului. FOTO EPA-EFE

Acţiunile companiei americane Gilead Sciences au crescut, luni, cu 4% după ce un oficial de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că un medicament creat de firma de biotehnologie ar putea ajuta la tratarea simptomelor coronavirusului, informează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gilead Sciences (GILD) a fost una dintre cele două companii ale căror acţiuni au crescut, luni, în condiţiile în care Dow Jones Industrial Average a scăzut cu peste 1.000 de puncte, în urma incertitudinilor generate de răspândirea COVID-19 în Italia, Coreea de Sud şi Iran.
 
„Există doar un singur medicament eficient în acest moment, iar noi credem că este Remdesivir”, a declarat Bruce Aylward, director general adjunct la OMS, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Beijing, arată digi24.ro.
 
Oficialii de la OMS au adăugat că studiile clinice cu Remdesivir asupra oamenilor sunt în desfăşurare şi că rezultatele ar putea fi disponibile în doar câteva săptămâni.
 
Compania americană Gilead Sciences a confirmat că deja colaborează cu autorităţile medicale din China, în cadrul a două studii clinice cu pacienţi infecaţi cu COVID-19, numele oficial al acestei tulpine de coronavirus.
 
„Cele două studii - unul asupra pacienţilor cu o formă gravă a bolii, iar altul asupra celor cu o formă moderată a infecţiei - acceptă momentan înscrierea participanţilor şi anticipăm apariţia primelor rezultate în aprilie”, a afirmat un purtător de cuvânt de la Gilead Sciences.
 
Compania de biotehnologie a mai declarat la începutul acestei luni că lucrează îndeaproape cu autorităţile din China pentru a afla dacă Remdesivir, un medicament experimental care a fost folosit pentru tratarea Ebola, ar putea combate simptomele coronavirusului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările