OMS avertizează că riscăm să avem parte şi de alte pandemii în viitor dacă nu învăţăm nimic din această criză care s-a abătut peste întreaga lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul programului pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan, a vorbit despre riscurile pe care ni le asumăm dacă nu învăţăm din actuala criză de coronavirus, care a afectat întreaga lume în 2020.

Mike Ryan a lansat un avertisment cu privire la amnezia care se abate asupra lumi după orice nenorocire şi care poate duce la apariţia altor pandemii în viitor, relatează Digi24.

„Am văzut amnezia care pare să coboare asupra lumii după un eveniment traumatic, iar acest lucru este de înţeles”, a declarat Mike Ryan într-o conferinţă de presă din Geneva.

„Dar, dacă o vom face din nou, aşa cum am făcut după SARS, aşa cum am făcut după H5N1, aşa cum am făcut după pandemia de H1N1, dacă vom continua să ignorăm realităţile a ceea ce patogeni noi şi periculoşi pot face civilizaţiei noastre, atunci este probabil că vom trăi din nou acelaşi lucru sau chiar mai rău în timpul vieţilor noastre”, este semnalul de alarmă tras de Mike Ryan.

Mike Ryan a criticat statele dezvoltate care au gestionat nepotrivit sistemele de sănătate, iar omenirea plăteşte acum un preţ scump.

„În nord, din cauza modelului de costuri pentru sistemele de sănătate, noi ne-am proiectat sistemele de sănătate să fie livrate la eficienţă de 95%, 98%, 100%. Este aproape ca un model de companie aeriană low-cost pentru furnizarea de servicii de sănătate Ei bine, acum plătim un preţ pentru aceasta, neavând acea capacitate suplimentară în sistem - considerând sănătatea ca pe un centru de costuri, considerând sănătatea ca pe o scurgere de resurse pe seama dezvoltării, ca trăgând înapoi economia, şi trebuie să regândim ce înseamnă aceasta”, a precizat Mike Ryan.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite