UPDATE OLX dezactivează anunţurile de vânzare a voucherelor acordate de Primăria Capitalei pentru achiziţionarea de biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portalul de anunţuri OLX a anunţat că va dezactiva anunţurile de vânzare a voucherelor de 500 de lei acordate de Primăria Capitalei pentru achiziţionarea de biciclete, dar şi alte anunţuri care fac referire la acest subiect.

UPDATE Proiectul de hotărâre privind suplimentarea numărului de vouchere cu încă 25.000 prin care bucureştenii să îşi cumpere biciclete sau dispozitive Segway sau Ninebot a fost aprobat, luni, în şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), după ce în şedinţa din 30 august proiectul fusese respins. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că nu poate fi omorât un proiect "pentru 1 la sută erori" şi că nu pot fi pedepsiţi bucureştenii "pentru că sunt doi-trei care ne fac de ruşine", referindu-se la cei care au scos la vânzare pe platforma OLX voucherele deja primite.

“Regulamentul de acordare al voucherelor arată că acestea sunt nominale şi netransmisibile, drept pentru care am hotărât imediat ce am luat la cunoştinţă de această situaţie să dezactivăm toate anunţurile care vindeau tichetele oferite de Primăria Capitalei”, a declarat Răzvan Acsente, Head of Marketing OLX Group România.

”OLX caută mereu să ofere utilizatorilor o experienţă plăcută de vânzare-cumpărare. Tocmai de aceea, compania monitorizează constant platforma pentru o bună desfăşurare a lucrurilor, în conformitate cu valorile companiei şi practicile legale. Încercăm prin toate acţiunile noastre să punem la dispoziţia utilizatorilor un mediu de schimb plăcut şi onest. Vom monitoriza în continuare astfel de acţiuni şi vom interveni de fiecare dată când vom vedea periclitat scopul comunităţii OLX”, a completat Răzvan Acsente.

OLX a anunţat că va ţine în continuare sub observaţie anunţurile care vând voucherele pentru achiziţionarea de biciclete, astfel încât să evite şi să rezolve tentativele de fraudă.

Voucherele, scoase la vânzare

Unii bucureşteni care s-au aflat pe lista fericiţilor câştigători din proiectul ”Biciclişti în Bucureşti” nu au apreciat demersul primăriţei Gabriela Firea de a promova mijloacele de transport nepoluante şi şi-au scos la vânzare voucherele. Aşa cum, de altfel, a intuit şi consilierul general din partea PNL Ciprian Ciucu.

Săptămâna trecută, pe portalul OLX au apărut deja primele anunţuri de vânzare. ”V-am zis că voucherele lui Firea vor apărea pe OLX? Evident că v-am zis, aşa cum am zis şi în şedinţa CGMB. Încurajarea transportului altenativ? Da, sigur... După ce săptămâna viitoare va mai da încă 25.000, va mă scădea preţul. Strică piaţă...”, a scris pe Facebook Ciprian Ciucu.

Unul dintre vânzători, localizat în sectorul 4 al Capitalei, vrea 450 de lei pentru tichet: ”Voucher de 500 lei la preţ de 450 lei. Magazine participante carrefour auchan decathlon şi altele. Predare personală în bucureşti”.

Un alt bucureştean, din sectorul 3, cere mai puţin – 350 de lei. ”Voucher bicicletă 500 ron pentru achiziţionarea unei biciclete”, este anunţul postat de vînzător.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite