Oktoberfest a încins atmosfera sub poalele Tâmpei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de litri de bere şi tone de cârnăciori au ademenit peste 16.000 de localnici şi turişti la cel mai mare festival al berii. Mariana Pal (32 de ani) a câştigat titlul de Miss Oktoberfest, varianta românească a cunoscutului festival organizat anual la München, Germania.

Bere din belşug, cârnaţi şi voie bună. De asta au avut parte braşovenii şi turiştii  care au fost prezenţi, în weekend, la Festivalul Berii Oktoberfest. Punctul culminant a fost concursul de Miss la care s-au înscris 15 braşovence cu simţul umorului, cu vârste cuprinse între 24 si 63 de ani. Organizatorii au pus la cale probe trăznite, pe are concurentele le-au trecut cu brio.

Proba de foc a fost cea la care participantele au trebuit să muşte un cârnat bavarez atârnat într-o undiţă, fără a se ajuta de mâini.  Un „pescar" amator încerca „să ademenească" cele 15 concurente, folosind ca momeală un cârnat bine rumenit. Ipostazele în care unele dintre concurente s-au aflat au stârnit amuzamentul şi aplauzele spectatorilor. „Este cel mai tare concurs de miss pe care l-am văzut vreodată! De mult nu am mai râs atăt", a spus Andrei Dumitru, unul dintre spectatori.

Miss Popularitate, la 63 de ani

Cea mai reuşită „reprezentaţie" a avut-o însă braşoveanca Mariana Pal (32 de ani), care a plecat acasă cu titlul de Miss Oktoberfest.
„A fost foarte distractiv", a spus acesta. La mare concurenţă a fost, însă, cea mai vârstincă dintre concurente, Felicia (63 de ani), care s-a ales cu titlul de Miss Popularitate Oktoberfest.

„A fost o plăcere să particip la acest concurs şi sunt foarte mândră că am plecat cu un premiu. Am vrut să demonstrez că se poate câştiga un concurs de frumuseţe indiferent de vârstă", a declarat Miss Popularitate.

Cele 15 doamne şi-au mai demonstrat calităţile vocale, interpretând refrenuri din cântece germane şi au trebuit să demonstreze că pot dansa într-un picior. Nu a fost deloc un concurs uşor, însă participantele susţin că s-au distrat pe cinste.

Cea de a doua ediţie a Festivalului Oktoberfest, care s-a desfăşurat în weekend la Braşov, a fost un adevărat succes. Vremea bună a ţinut cu băutorii de bere, aşa că, timp de patru zile, arena Liceului Sportiv din oraş, unde s-a desfăşurat manifestarea, a fost arhiplină.

Record de participanţi

Capacitatea cortului în care s-a ţinut sărbătoarea a fost de 2.500 de locuri, însă oragnizatorii spun că, zilnic, peste 4.000 de persoane au trecut pe la festival.

Au fost puşi la bătaie 500 de hectolitri de bere, două tone de cârnaţi albi de grătar şi 500 de kilograme de cârnăciori de bere, preparaţi special pentru Oktoberfest. Vizitatorii au avut parte de concursuri în fiecare zi, dar şi de alte surprize puse la cale ad-hoc de către organizatori.

16.000 de persoane  au participat la Oktoberfest în cele patru zile de festival.

50.000 de litri de bere au curs în weekend în incinta Liceului Sportiv din Braşov, locul de organizare al festivalului.

2.000 de kilograme  de cârnaţi au sfârâit pe grătare.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite