Ofiţerul Păsărelu, lăsat liber după ce a călcat un om

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatul Direcţiei Generale Anticorupţie s-a predat a doua zi la poliţie susţinând că n-a ştiut că a omorât cu maşina un pieton.

Mirel Păsărelu, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Gorj, a omorât vineri seară un pieton în satul Apa Neagră, din comuna gorjeană Padeş.

După ce a lovit cu maşina un bărbat de 45 de ani, fostul şef al DGA a fugit de la locul accidentului şi s-a predat a doua zi la Poliţia Motru. „Ne‑a spus că nu şi-a dat seama că a accidentat pe cineva, dar s-a predat a doua zi după ce a văzut ştirea la televizor", ne-a declarat procurorul care l-a audit pe Păsărelu.

Ofiţerul a fost preluat imediat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. „Acesta este cercetat în libertate pentru ucidere din culpă, urmând a se stabili împrejurările în care s-a produs accidentul", a precizat procurorul Ionel Grigorie, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Şapte ani după gratii

Bărbatul de 45 de ani, lăsat să moară pe marginea drumului, a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru realizarea necropsiei. „Poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului. S-a stabilit că victima, identificată ca fiind P.V., de 45 ani, din comuna Padeş, a fost accidentată de un autovehicul, fiind găsită pe partea carosabilă, pe sensul de mers Padeş -Baia de Aramă.

În cauză a fost constituit un dosar penal sub aspectul infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie", a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, înainte ca Păsărelu să se predea. Dacă va fi găsit vinovat, ofiţerul anticorupţie va sta până la şapte ani după gratii, la care se poate adăuga un spor pentru părăsirea locului accidentului. În prezent, Mirel Păsărelu este ofiţer de poliţie în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj.

Ofiţer beat la volan

Nu este singurul om al legii cercetat de procurorii craioveni. Joi seară, Minel Sanda, un ofiţer în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj, s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul de 37 de ani a tamponat cinci maşini în apropierea sensului giratoriu de la Paralela 45, din municipiul Târgu-Jiu. Etilotestul a arătat că a consumat băuturi alcoolice.

Recidivist

Mirel Păsărelu nu se află la prima abatere. În 2005, acesta a mai fost implicat într-un accident rutier, soldat cu rănirea uşoară a unui motociclist. Atunci, ofiţerul anticorupţie lucra în cadrul Secţiei de Cercetări Penale a Inspectoratului de Poliţie Gorj şi a scăpat basma curată. În timp ce conducea un autoturism Volks­wagen, a virat la stânga fără să-i acorde prioritate unui adolescent de 15 ani, care se afla pe motoscuter. Bucăţi din vehicul au ajuns pe trotuar, rănind uşor mai mulţi pietoni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite