Odată ajuns în Turcia, Boldea a luat avionul către o altă ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Boldea
Mihai Boldea

Deputatul PDL Mihail Boldea a părăsit România într-un autoturism cu destinaţia Turcia, de unde a plecat cu avionul în altă ţară, au declarat, aseară, surse oficiale. Se pare că fostul parlamentar a părăsit ţara împreună cu un prieten din Galaţi prin punctul de frontieră Giurgiu.

Boldea a părăsit teritoriul României "pe frontiera terestră" în 17 martie, cu trei zile înainte ca deputaţii să avizeze cererea DIICOT de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării lui.

OPINIE Infractorii adunaţi în PDL şi incompetenţii toleraţi în DIICOT

Potrivit procedurii, dacă procurorii DIICOT ar fi solicitat interdicţia de a părăsi ţara pentru Boldea, nu s-ar mai fi putut solicita aviz de percheziţie, reţinere şi arestare decât în situaţia în care anchetatorii ar fi venit cu probe noi.

Astfel, având în vedere că Boldea a părăsit România înainte de soluţionarea cerereii de aviz din partea Camerei, când încă avea imunitate parlamentară, el nu a putut fi oprit de autorităţi.

De abia în 20 martie, după ce Camera s-a pronunţat în cazul său, anchetatorii l-au dat în consemn la frontieră pe Boldea.

Potrivit anchetatorilor, Boldea a ajuns în Turcia, de unde a plecat cu un avion.

Procurorii DIICOT au cerut, aseară, arestarea preventivă în lipsă a lui Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

DIICOT mai precizează că, după judecarea propunerii de arestare preventivă, dacă instanţa va emite mandat de arestare în lipsă pe numele lui Boldea, acesta va fi dat în urmărire generală şi internaţională, informează Mediafax.

Deputatul Mihail Boldea, cercetat pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro, a fost citat să se prezinte, miercuri, la sediul DNA Galaţi, dar şi la DIICOT.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite