Oamenii care s-au vaccinat cu prima doză în afara ţării pot face rapelul în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Gheorghiţă FOTO gov.ro
Valeriu Gheorghiţă FOTO gov.ro

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat că cei care au primit prima doză de vaccin în afara ţării vor putea face rapelul în România.

Într-o intervenţie la postul de televiziune Digi24, medicul Valeriu Gheorghiţă, responsabil de coordonarea campaniei naţionale de vaccinare, a spus că va fi posibil ca cei care au apucat să se vaccineze peste graniţe cu prima doză să facă rapelul în ţară. 

„Am avut mai multe situaţii de acest gen, nu doar pentru vaccinul de la AstraZeneca, ci şi pentru vaccinul produs de compania BioNTech şi Pfizer. Din punct de vedere medical trebuie asigurat rapelul pentru aceste persoane şi acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată“, a precizat medicul. 

„Sunt cazuri punctuale, în situaţia respectivă persoana se va adresa unui centru de vacicnare din proximitatea domiciliului cu dovada că a fost vaccinată cu prima doză pentru a şti exact ce tip de vaccin să-i fie administrat şi evident că se va asigura vaccinarea”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi24.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite