O româncă nu îşi poate aduce acasă copilul din Belgia pentru că România este considerată „o ţară de mâna a doua”

O româncă nu îşi poate aduce acasă copilul din Belgia pentru că România este considerată „o ţară de mâna a doua”

Românca nu îşi poate aduce în ţară copilul

O româncă stabilită în Belgia care a decis să divorţeze de soţul belgian a pierdut custodia copilului său în vârstă de 10 luni după ce un judecător a stabilit că micuţul  nu poate fi crescut în România pentru că este o ţară „de mâna a doua”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Oare un judecător care se respectă poate hotărî că nu este în interesul unui sugar să trăiască cu mama lui în România pentru că România este considerată o ţară de mâna a doua? Un judecător care se respectă poate spune ca interesul copilului este să meargă la creşă şi nu să stea acasă cu mama lui?”, a declarat Lucia R., citată de activenews.ro.
 
Femeia a precizat că, potrivit deciziei emisă de judecător, acesta nu îi contestă calităţile de mamă.
 
Petiţie online pentru ajutorarea femeii
 
În sprijinul Luciei R. a apărut şi o petiţie pe internet, care a strâns peste 2.500 de semnături.
 
De asemenea, un consilier al ministrului belgian al Justiţiei şi-a exprimat stupoarea faţă de o asemenea hotărâre.
 
„Am ajuns între timp în audienţă la consilierul diplomatic al ministrului belgian al Justiţiei, care şi-a exprimat şi el stupoarea faţă de o asemenea hotărâre. M-a sfătuit, de asemenea, să fac plângere împotriva judecătoarei la preşedintele Tribunalului de prima instanţă şi la Consiliul superior al justiţiei, ceea ce am făcut”, a mai explicat românca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările