O profesoară din România a primit Ordinul Naţional de Merit în grad de cavaler de la Ambasada Franţei

O profesoară din România a primit Ordinul Naţional de Merit în grad de cavaler de la Ambasada Franţei

O profesoara a fost decorată de către Ambasada Frantei cu Ordinul National de Merit FOTO: Ionela Baluta

Profesoara universitară de la Universitatea Bucureşti Ionela Bălută a fost decorată cu Ordinul Naţional de Merit în grad de cavalar de către Ambasada Franţei pentru proiectele sale în domeniul egalităţii între femei şi bărbaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ionela Băluţă a primit Ordinul Naţional de Merit în grad de cavaler, care i-a fost înmânat de către ambasadoarea Franţei. „Am dedicat această decoraţie feministelor de ieri şi de azi, cunoscute sau anonime”, a spus Ionela Băluţă. 
 
„Angajamentul meu în favoarea egalităţii dintre femei şi bărbaţi este legat, în primul rând, de o postură intelectuală care abordează democraţia prin prisma participării şi a reprezentării / reprezentativităţii, care analizează cetăţenia prin prisma echităţii şi a egalităţii de fapt. Recunoaşterea şi valorizarea diversităţii, pluralismul şi toleranţa sunt principii şi valori democratice fundamentale. În consecinţă, egalitatea dintre femei şi bărbaţi nu e nici marginală, nici excepţională, ci obligatorie pentru orice regim democratic. Acest angajament este rezultatul parcursului meu universitar şi profesional : meritul le revine deci instituţiilor care l-au susţinut, colegilor cu care am dezvoltat diversele proiecte. Dar pentru mine acest angajament este totodată o profesie de credinţă şi o datorie morală. Căci datorez această decoraţie feministelor de ieri şi de azi, cunoscute sau anonime : fără ele, nu aş fi avut acces la studiile şi la cariera universitară ; fără ele, nu aş fi un individ autonom şi nu aş avea drepturi politice ; fără ele nu am avea azi o femeie într-o funcţie diplomatică şi folosirea oficială a termenului de « ambasadoare » (în unele ţări, deocamdată)”, a precizat profesoara. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: