O noua ediţie a Maratonului Olteniei – o nouă ocazie de a transforma kilometrii parcurşi în energie pentru bine

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
maratonul olteniei 2015 - valcea

Se apropie acel moment al anului devenit deja tradiţie, momentul în care ne pregătim bicicleta pentru suişuri şi coborâşuri impresionante în regiunea deluroasă a oraşului Râmnicu Vâlcea, ne antrenăm în pantofii sport care pot parcurge cel mai bine traseele de Trail Running şi ne gândim că mai este puţin până vom lua startul la Maratonul Olteniei.

A mai trecut un an de la unul dintre cele mai importante evenimente sportive din regiunea Oltenia şi iată că la finalul acestei luni avem din nou ocazia să ne evaluăm forţa fizică şi mentală, dar mai ales caritatea de care putem da dovadă.

Un maraton cu o finalitate nobilă – aceasta este activitatea pe care v-o propun la finalul acestei luni, pe 29 şi 30 august, vă încurajez să profitaţi nu doar de beneficiile pe care le aduc activităţile derulate în aer liber, ci şi de sentimentul de a face un bine, de a dărui speranţă celor mai puţin norocoşi dintre noi.

Dacă în anii trecuţi am parcurs kilometrii împreună pentru a sprijini performanţa elevilor de la Şcoala Generală Nr. 1 “Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea, precum şi a încuraja accesul la performanţă pentru Ana Maria şi Dorina, doua tinere din comuna Cireşu, judetul Mehedinţi, anul acesta vă propun să contribum împreună la oferirea unei şanse la viaţa copiilor născuţi prematur, astfel încât într-o bună zi să poată tinde şi ei spre performanţă.

Am aflat cu întristare că în România, unu din zece copii vine pe lume înainte de termen. În decursul unui an, în Europa se înregistrează peste 500.000 de naşteri premature, iar în România, rata este de 10%. Ţara noastră mai înregistrează şi un alt record foarte trist: una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate infantilă din Europa. La secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean Vâlcea se înregistrează anual aproximativ 2000 de naşteri, din care 300 sunt înainte de termen. Deşi incidenţa cazurilor de prematuritate se clasează peste media naţională (15%), cele mai recente dotări de care această secţie a beneficiat datează din 2007. Toate aceste detalii au fost cele care ne-au determinat să sprijinim şi moral şi financiar această cauză, să oferim împreună o şansă la viaţă acelor micuţi care sunt mult mai fragili decat cei care vin pe lume la termen şi care au, de multe ori, probleme de sănătate pentru că funcţiile corpului sunt insuficient dezvoltate.

Suma colectată din taxele de înscriere la Maratonul Olteniei va fi completată de Grupul CEZ în România până la valoarea totală de 10.000 de euro, astfel încât sprijinul acordat secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean Vâlcea să fie unul substanţial. Fondurile vor fi direcţionate către echipamente de importanţă vitală pentru micuţii care nu aleg când vin pe lume, dar care merită să se bucure de o şansă la supravieţuire.

Alăturaţi-vă participanţilor la Maratonul Olteniei şi contribuiţi alături de noi la oferirea unui viitor pentru micuţii care au luat startul prea devreme în viaţă.


Mai multe informaţii despre cauza susţinută anul acesta şi despre competiţie puteţi afla accesând www.maratonulolteniei.ro şi www.facebook.com/maratonulolteniei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite