O mulţime impresionantă a participat la Marşul Normalităţii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marşul normalităţii în Bucureşti . FOTO Elena Stolerciuc

O mulţime impresionantă a mărşăluit astăzi pe străzile din Bucureşti pentru normalitate, pentru conservarea valorilor tradiţionale şi împotriva dictaturii minorităţilor. S-a mers cu steaguri tricolore, în porturi populare şi cu însemne creştine.

Mulţimea ce a pornit în Marşul pentru Normalitate a depăşit probabil aşteptările chiar şi ale organizatorilor. Interesant este că o bună parte dintre participanţi era formată din femei alături de copiii lor. Ei au ieşit în stradă pentru normalitate, pentru conservarea valorilor familiei tradiţionale.

S-au afişat însemne împotriva acceptării prin lege a căsătoriei dintre persoane de aceleşi gen precum şi împotriva adopţiilor copiilor de către cuplurile homosexuale.

Unii dintre participanţii la eveniment erau îmbrăcaţi în port popular. S-a purtat steagul tricolor, însemne specifice creştinătăţii ortodoxe, s-au cântat cântece patriotice.

Cei plecaţi în marş nu se opun relaţiei între oameni aşa cum fiecare crede că ea se poate desfăşura, însă consideră că drepturile la o educaţie corectă a propriilor copii reprezintă bazele unei societăţi puternice iar minoritatea nu trebuie să se impună majorităţii. Intimitatea unei relaţii trebuie să se consume în privat şi nu în spaţiul public.

În ultima perioadă se poate observa o intensificare a propagandei pentru renunţarea la normalitate sub pretextul acceptării diversităţii. Toţi cei care susţin valorile tradiţionale sunt imediat catalogaţi drept extremişti, naţionalişti, conservatori, de multe ori chiar proşti, închişi la minte. Este o formă de presiune exercitată de minortate asupra majorităţii.

image
image
image

În paralel s-a desfăşurat şi o acţiune diametral opusă: Bucharest Pride. Pentru cei care nu cunosc fenomenul astfel de evenimente se desfăşoară peste tot prin lume şi în general la ele participă persoane din toată lumea, cei veniţi de la nivel local reprezentând o minoritate. Acest lucru s-a întâmplat şi la Cluj şi în Bucureşti.

În Rusia, astfel de marşuri au fost interzise, în 72 de state ale lumii relaţiile între persoane de acelaşi sex nu sunt permise, iar administraţia Trump este acuzată de democraţi că duce o puternică campanie homofobă, până la cel moment nerecunoscând luna iunie ca fiind luna diversităţii.

Vă reamintim că de curând a avut loc un referendum pentru familie în care se dorea prevederea prin constituţie cum că este permisă căsătoria doar între un bărbat şi o femeie. Peste 90% dintre românii ce s-au prezentat la vot s-au exprimat favorabil pentru această idee.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite