O mâţă, un câine şi un politician onest intră într-un bar

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Pexels.com
FOTO: Pexels.com

A fost odată ca niciodată un orăşel în care nimeni nu râdea. Oamenii mergeau mereu pe stradă încruntaţi, iar dacă era ziua lor sau creştea o floare în grădină le dădea o lacrimă. Chiar şi la crâşmă, la patru după-amiaza, când viaţa e cu adevărat frumoasă, tot supăraţi erau.

Rămâneau încruntaţi şi dacă auzeau un banc bun, dacă vedeau doi pui de pisică jucându-se şi n-ar fi fost de mirare dacă ar fi fost surprinşi nervoşi cu o secundă înainte de a adormi.

În orăşelul acesta s-a mutat într-o după-amiază de miercuri o fată destul de ciudată, mereu pusă pe glume, care în fiecare seară, la finalul jurnalului de ştiri, se încuia în cameră şi trăgea un hohot zdravăn de râs, după ce înainte de toate închidea bine toate geamurile. Ascunde însă râsul dacă poţi, mai ales într-un orăşel în care nimeni nu e fericit niciodată!

Tot într-o seară de miercuri s-a petrecut şi incidentul. Fără legătură, cele mai neplăcute lucruri se întâmplă miercurea, spun savanţii britanici. Fata recent mutată în orăşel a uitat să închidă geamul sau mai bine zis l-a trântit neatentă, aşa că râsul ei n-a mai rămas secret. Mirosul ciudat al lacrimilor (da, râdea cu lacrimi) şi hohotele ca de pahare sparte pe scări s-au revărsat până în grădină şi, în drumul lor, au lovit o broască râioasă grasă. Valul a continuat să alunece pe aleea în pantă, apoi s-a risipit în casa de lângă, pe geam, până la instalatorul înfipt sub chiuvetă, cu jumătate de fund pe afară. Bărbatul s-a întins pe podeaua din baie râzând şi strângând în braţe un cleşte.

Râsul fetei s-a risipit rapid în curţile şi casele de peste drum, acolo unde a făcut o gospodină amuzată la culme să arunce cu o raţă friptă pe geam. Un pic mai departe, pe strada vecină, un pensionar a râs atât de mult încât a fost nevoit să se trântească pe marginea trotuarului, eliberându-şi câinele din lesă. Iar câinele, de emoţie, a râs atât de tare şi a sărit atât de sus că a reuşit să intre în casa vecinului pe geamul de la etajul întâi.

În acele momente, vecinul şi nevasta sa erau în pat, în unul dintre puţinele momente tandre ale vieţii lor: jucau rummy. Câinele care de râs a sărit până la etajul unu a aterizat fix în mijlocul partidei de rummy, în momentul în care soţul se etala zâmbind, iar piesele au zburat în cele patru puncte cardinale. În mod normal soţul s-ar fi supărat, însă de data asta a izbucnit şi el în râs, la fel şi soţia, care a alunecat între pat şi perete şi a rămas acolo blocată, fără să-şi poată opri hohotele.

Râsul fetei s-a risipit rapid în tot orăşelul, cartier cu cartier, până când, în scurt timp, toată lumea râdea. Oamenii se tăvăleau pur şi simplu, iar hohotele lor au ajuns până la urechile tinerei. A încercat să facă ceva ca să schimbe lucrurile, dar era prea târziu, aşa că şi-a trântit geamurile şi şi-a pus dopurile în urechi, atât de mult zgomot făcea râsul în oraş.

A doua zi fata a plecat la lucru cu inima strânsă, însă pe drum s-a mai relaxat: lumea din jurul ei părea la fel. Trei colţuri mai târziu a întâlnit un căţel care i-a şoptit: „Hei, pst! Îl ştii pe ăla cu o mâţă, un câine şi un politician onest care intră într-un bar?“.

Citiţi AICI toate editorialele semnate de Lavinia Bălulescu

Pe Lavinia Bălulescu o găsiţi şi pe Ferma de gânduri.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite