O firmă privată de ambulanţă din Bucureşti a rămas fără autorizaţie, după ce s-a descoperit că nu respectă legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O firmă de ambulanţă care avea acces la dispeceratul 112 a rămas fără autorizaţie FOTO Adevărul
O firmă de ambulanţă care avea acces la dispeceratul 112 a rămas fără autorizaţie FOTO Adevărul

Autorizaţia unei firme de ambulanţă care lucra sub dispeceratul 112 pentru consultaţii şi transport a fost recent suspendată, după ce Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a descoperit că ambulanţa privată nu respecta anumite reglementări din lege.

Decizia a fost luată împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, după ce au efectuat un control mixt la sediul furnizorului de servicii medicale de urgenţă.

„Recent, am decis să retragem autorizaţia unei firme de ambulanţă privată care lucra sub dispecerat pentru consultaţii şi transport. I-a fost retrasă autorizaţia pentru că s-a descoperit că nu respectă anumite reglementări ale Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Afacerilor Interne. În urma unor sesizări, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au luat această decizie împotriva firmei respective şi i-au suspendat autorizaţia până când îşi va rezolva problemele”, a declarat pentru adevarul.ro doctorul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Oficialul a precizat că departamentul pe care îl conduce efectuează regulat controale la sediile unităţilor de primiri urgenţe dar şi la serviciile de ambulanţă.

„Se dau amenzi contravenţionale şi se iau măsuri care nu sunt anunţate public, ca în tot acest timp furnizorii să reuşească să corecteze problemele respective”, a completat Raed Arafat.

Amendă usturătoare pentru Serviciul de Ambulanţă Vaslui

Recent, Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vaslui a primit o amendă usturătoare în urma unei anchete derulată de Ministerul Sănătăţii (MS) şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui după ce ambulanţierii au fost acuzaţi că ar fi încheiat înţelegeri tacite cu cadrele medicale de la Spitalul din Huşi, astfel încât pacienţii să fie duşi direct pe secţii şi nu pe compartimentele de primiri-urgenţe, aşa cum prevede legea.

Cu toate acestea, SJA Vaslui consideră amenda ca fiind abuzivă, în condiţiile în care au făcut adresă către DSP Vaslui, în care sesizau toate neregulile din spitalul amintit. Nici până în prezent, aceştia nu au primit un răspuns de la autoritatea competentă.

Potrivit sindicalistului Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Ambulanţa, reprezentanţii SJA Vaslui intenţionează să conteste amenda în instanţă. Cei de la Vaslui sunt sprijiniţi în acest demers şi de medicul Cristian Grasu, preşedintele Asociaţiei de Salvare din România.

Marţi, o comisie interministerială va lua în discuţie cazul de la Huşi şi va decide dacă Ambulanţa Vaslui va plăti sau nu amenda dispusă de Ministerul Sănătăţii.

Pe aceeaşi temă:

Pacienţii mor, medicii demisionează. Efectele perverse ale sistemului falimentar de sănătate din România

O comisie interministerială va lua marţi în discuţie sancţiunile date de Ministerul Sănătăţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vaslui, amendat cu 20.000 de lei pentru modul în care a gestionat cazul micuţei Alexandra  de doar patru ani care a murit la Spitalul din Huşi la 40 de minute de la internare, după ce i s-a administrat un antibiotic fără a fi testată alergologic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite