O femeie internată de două luni la ATI, din cauza COVID-19, a născut o fetiţă sănătoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Captură video Facebook/RoVaccinare
FOTO: Captură video Facebook/RoVaccinare

RoVaccinare prezintă povestea impresionantă a unei femei în vârstă de 40 de ani, însărcinată, care a stat timp de două luni internată la Terapie Intensivă în Timişoara, din cauza COVID-19. Ea a născut o fetiţă perfect sănătoasă. Din respect pentru medicul care a îngrijit-o pe mamă, fetiţa poartă numele medicului, Adelina.

„Astăzi vă prezentăm un caz special, o minune care s-a întâmplat la secţia de ATI din cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara. O mamă care deşi a petrecut 2 luni şi jumătate în ATI, a reuşit să nască o fetită sănătoasă şi din fericire, s-a întors acasă împreună cu ea. Fetiţa portă numele medicului care a avut grijă de mama bolnavă de COVID”, a transmis pagina de Facebook RoVaccinare în deschiderea clipului.

În deschiderea videoclipului, medicul specialist ATI Adelina Băloi prezintă starea pacientei sale la câteva zile de la internare:

„Avem o pacientă tânără, de 40 de ani, însărcinată, care este şi intubată. Verificăm zilnic bebele. Azi dimineaţă au fost colegii de la Ginecologie. Este o fetiţă. Are o fetiţă doamna, 22 de săptămâni. A venit la spital, la clinica de Obstetrică-Ginecologie. Starea ei s-a deteriorat. A venit cu afectare pulmonară iniţial de 20 – 25. Ulterior s-a deteriorat şi a necesitat să fie intubată. Acum este cu afectare pulmonară peste 75%. Nu este vaccinată. Soţul este vaccinat. Au şi un copil care şi el are COVID, este la spital. Sperăm să fie bine”, declară medicul care verifică starea fătului.

Femeia a născut în timp ce era intubată şi ventilată mecanic, povesteşte medicul. Din fericire, fetiţa s-a născut perfect sănătoasă. Proaspăta mămică s-a trezit după 2 luni jumate de stat în ATI, dar din punctul ei de vedere a fost internată doar 2 săptămâni.

„Când a plecat nu şi-a adus aminte nimic. A fost fericită că fetiţa este bine. Asta a interesat-o. Într-adevăr, impactul emoţional şi psihologic este mare şi a fost nevoie de susţinere. Poate de multe ori uităm că nu doar medicamentele şi ce există fizic avem nevoie, ci şi de susţinerea psihică. Şi e un impact puternic atât pentru ea, dar mai ales pentru familie, pentru că ea nu îşi aduce aminte ce s-a întâmplat, dar familia a fost alături de ea în anumite momente, că i-am şi lăsat să o viziteze. Au văzut-o în stare foarte gravă şi cumva şi ei au nevoie de suport emoţional”, a mai spus medicul Adelina Băloi, potrivit Mediafax.

Familia a decis să îi pună numele fetiţei după medicul care a îngrijit-o pe mamă, Adelina.

„A fost cea mai grea perioadă din cariera noastră. Cea mai grea încercare. Am văzut cum s-a creat un spirit de solidaritate extraordinară. Astea nu sunt cuvinte mari. Asta e o realitate, care va rămâne, pentru că adevărul rămâne indiferent dacă e văzut sau nu, indiferent dacă în jur sunt orbi. El există. Corpul medical a dovedit un spirit de solidaritate extraordinară”, a spus prof. dr. Dorel Săndesc, şeful Secţiei ATI, Spitalul Judeţean Timişoara.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite