O companie românească din domeniul medical donează Ministerului Sănătăţii 3 echipamente pentru colectarea de plasmă umană şi 3.000 de kituri de colectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Besmax Pharma Distribution (BPHD), companie românească din domeniul medical, fondată de Florin Hozoc, va face o donaţie Ministerului Sănătăţii în scopul recoltării de plasmă hiperimună de la pacienţii testaţi pozitiv cu coronavirus, care s-au vindecat. Vor fi donate 3 echipamente noi pentru colectarea de plasmă umană şi încă 3.000 de kituri de colectare.

Anunţul a fost făcut de Florin Hozoc pe contul său de Facebook. Acesta a precizat că BPHD va livra şi instala echipamentele în decurs de două săptămâni. Cele 3 echipamente de colectare a plasmei vor fi instalate în spitalele desemnate de către Ministerul Sănătăţii.

"Protocolul de donaţie a fost semnat luni, 30 martie 2020, în Bucureşti, la sediul Ministerului Sănătăţii, de către ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi directorul general adjunct al BPHD, Ilie Iulian Chiriac. Valoarea donaţiei este de 103.950 euro (fără TVA).", a spus Flozin Hozoc. 

Donaţia făcută de BPHD poate ajuta la salvarea a peste 3.000 de persoane, în intervalul de de 2 luni, timp în care vor ajunge pentru colectare cele 3.000 de kituri de colectare donate împreună cu cele 3 echipamente. 

"Fiecare echipament poate să proceseze 15 donări de plasmă pe zi, astfel încât cele 3.000 de kituri ajung pentru două luni de zile de funcţionare continuă a echipamentelor, timp în care vor putea fi ajutate sau salvate între 3.000 şi 10.000 de persoane, în funcţie de cantitatea de plasmă colectată de la fiecare donator convalescent.", a declarat Florin Hozoc în postarea de pe contul său personal. 

Transfuzia de plasmă hiperimuniă poate ajuta la salvarea pacienţilor aflaţi în stare critică şi intubaţi. De asemenea, joacă un rol foarte important în imuizarea persoanelor vulnerabile sau cu risc ridicat de îmbolnăvire. Florin Hozoc a specificat că cele mai expuse sunt cadrele medicale.

România va face un pas important în prevenirea infecţiei şi tratarea pacienţilor infectaţi de coronavirus, folosind plasma umană, urmând exemplul altor tări precum SUA, China, Germania, Japonia, Spania şi Canada. Toate aceste ţări au autorizat tratamentul experimental cu plasmă hiperimună pentru combaterea pandemiei de Covid-19. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite