O bancă de plasmă autoimună va fi deschisă la Spitalul Gerota al Ministerului de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plasma convalescentă îi ajută pe bolnavii de COVID-19
Plasma convalescentă îi ajută pe bolnavii de COVID-19

La Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” Bucureşti, care se află în administrarea Ministerului Afacerilor Interne, se va pune în funcţiune un centru pentru recoltarea de plasmă autoimună şi o bancă în care aceasta va fi stocată.

Anunţul a fost făcut de ministrul Marcel Vela într-o conferinţă de presă la care au mai participat chestor de poliţie medic Dinu Dragomir, împuternicit director al Direcţiei Medicale, şi comisar-şef de poliţie medic Alida Moise, împuternicit director general  al Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” Bucureşti.

În centru respectiv vor putea dona plasmă atât civili cât şi militarii. „Avem colegi care au donat plasmă şi le mulţumesc. Nu trebuie să uităm că pentru unii pacienţi plasma donată poate reprezenta şansa la viaţă”, a precizat Marcel Vela. 

Eligibilitatea donatorilor se va stabili în conformitate cu protocoalele naţionale, iar recoltarea se va face în noul Centru în timp ce validarea produselor recoltate se va realiza în baza unui protocol încheiat cu Centrul Bucureşti de Transfuzii.

În etapa următoare, produsele recoltate vor fi distribuite conform solicitărilor, atât în Bucureşti, cât şi în ţară, spitalelor militare şi civile.

În următoarele zile, în imediata vecinătate a Spitalului Prof. Dr. Dimitrie Gerota, vor fi amplasate containerele speciale în care se va desfăşura activitatea Centrului de transfuzii de donare de sânge şi plasmă convalescentă, fără a interfera cu circuitele funcţionale actuale ale spitalului.

La acest moment sunt în desfăşurare demersurile pentru extinderea organigramei cu personalul necesar pentru funcţionarea Centrului, următorul pas fiind autorizarea acestuia.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite