Mesajul transmis de părinţii adolescentei din Olanda care a decis să moară prin înfometare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

O olandeză în vârstă de 17 ani a rămas cu o depresie severă după ce, la vârsta de 11 ani, respectiv 14 ani, a fost violată de doi bărbaţi. Aceasta a decis să-şi pună capăt zilelor prin înfometare. Înainte de a lua decizia de a muri, adolescenta şi-a scris autobiografia.

Noa Pothoven, de 17 ani, a anunţat săptămâna trecută, pe Instagram, că suferinţa ei era de „nesuportat” şi că a decis să-şi pună capăt vieţii prin înfometare. 

„În acest caz iubirea înseamnă să mă lăsaţi să mor”, a mai scris Noa în ultimul mesaj de pe Instagram.

Adolescenta a mai spus că decizia luată este finală şi că nu se va răzgândi. „Respir dar nu mai trăiesc” a mai spus Noa.  Părinţii şi apropiaţii au decis să-i respecte dorinţa şi nu au hrănit-o împotriva voinţei ei.

„Noi, părinţii lui Noa Pothoven, suntem foarte întristaţi de moartea fiicei noastre. Noa a decis să nu mai mănânce şi să nu mai consume apă. Din cauza aceasta a murit. Ea a murit în prezenţa noastră duminica trecută. Vă rugăm să ne respectaţi dreptul la viaţa privată şi să ne lăsaţi să o jelim în linişte” au transmis părinţii adolescentei.

Înainte de a lua decizia de a muri, adolescenta, în vârstă de 17 ani, care suferea de depresie, anorexie şi sindrom post traumatic, şi-a scris autobiografia, „Câştigi sau înveţi”.  

În carte, Noa a povestit că a fost agresată sexual în copilărie de doi bărbaţi, la vârsta de 11 ani şi apoi la vârsta de 14 ani. Noa nu le-a spus părinţilor despre abuzuri fiindcă i-a fost ruşine. Însă, în timp, abuzul sexual suferit a marcat-o tot mai puternic. În urmă cu un an, Noa a încercat să se sinucidă, fără să reuşească. Prietenii fetei au spus că Noa a mers la o clinică privată pentru a cere informaţii despre eutanasiere, informează dutchnews.nl.

Conform presei olandeze, ultimele zile ale adolescentei au fost petrecute pe un pat de spital aflat în locuinţa părinţilor ei. Moartea fetei a fost anunţată duminică, de sora acesteia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite