Numărul românilor care dorm pe străzi la Londra aproape că s-a dublat, arată un raport oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul românilor care dorm pe străzi la Londra a crescut cu 90% în 2015 faţă de 2014, astfel că românii reprezintă o cincime din totalul celor fără adăpost din capitala britanică, arată un raport al Guvernului britanic, citat de Daily Mail.

Miniştrii au fost avertizaţi că numărul de cerşetori a crescut din cauza unui aflux de migranţi din fostele state comuniste care au aderat la UE.

În total, 7.581 de oameni trăiau pe străzi la Londra în 2015, cu 16% mai mulţi decât în 2014.

Trei sferturi dintre ei sunt imigranţi, iar 36% privind din ţările din centrul şi estul Europei, printre care România, Bulgaria, Letonia şi Polonia.

Astfel, 1.388 dintre ei sunt români, faţă de 730 în anul 2014. De asemenea, 639 vin din Polonia, iar 277 din Lituania.

Britanicii sunt chemaţi la urne la 23 iunie, pentru a se pronunţa asupra apartenenţei la Uniunea Europeană. Una dintre principalele nemulţumiri ale celor care vor să iasă din UE o reprezintă numărul mare de imigranţi veniţi din alte state europene după deschiderea pieţei muncii.

Premierul David Cameron a negociat un acord cu Bruxelles-ul care permite suspendarea temporară a ajutoarelor pentru imigranţii europeni din Regat. Astfel, cei care ajung în Marea Britanie după intrarea în vigoare a mecanismului nu vor avea dreptul să acceseze ajutoare sociale timp de patru ani. Accesul la sumele de bani se face treptat după aceea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite