Coronavirus: 3 decese raportate miercuri seară, în România. Numărul morţilor a ajuns la 17

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt dintre cei 17 pacienţi decedaţi au fost internaţi în Spitalul Judeţean Suceava, care a devenit cel mai mare focar de infecţie din România. FOTO EPA
Opt dintre cei 17 pacienţi decedaţi au fost internaţi în Spitalul Judeţean Suceava, care a devenit cel mai mare focar de infecţie din România. FOTO EPA

Ministerul Sănătăţii a confirmat în această seară încă 3 decese ale unor persoane confirmate cu COVID-19. Două dintre acestea sunt din Suceava. Numărul deceselor în România din cauza coronavirusului a ajuns la 17. Opt dintre cei 17 pacienţi decedaţi au fost internaţi în Spitalul Judeţean Suceava, care a devenit cel mai mare focar de infecţie din România.

În această seară au fost raportate încă 3 decese confirmate cu COVID-19. 

Două dintre victime, două femei, cu aceeaşi vârstă, au fost internate la Spitalul Judeţean din Suceava şi au fost confirmate cu coronavirus în aceeaşi zi în care au şi decedat.

15. Bărbat, 63 ani, din judeţul Neamţ, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi în sectia de ATI, confirmat pozitiv în data de 21.03.2020.

16. Femeie, 70 ani, din judeţul Suceava, internată în SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020.

17. Femeie, 70 ani, din judeţul Suceava, internată în SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020.

Miercuri, 25 martie, autorităţile au anunţat în total şase decese.

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 86 au fost declarate vindecate şi externate.

17 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Craiova, Timişoara şi Bacău, au decedat. Din cei 17 pacienţi decedaţi, opt au fost internaţi în Spitalul Judeţean Suceava, care a devenit cel mai mare focar de infecţie din România. 

În carantină instituţionalizată se află 6.016 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 96.055 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

Până astăzi, la prânz, la nivel naţional, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unităţi medicale private.

Spitalul Judeţean Suceava, închis 48 de ore pentru dezinfecţie

Ministerul Sănătăţii a decis miercuri închiderea pentru 48 de ore a Spitalului Judeţean Suceava pentru dezinfecţie şi mutarea celor 124 de pacienţi care se mai află internaţi în unitatea spitalicească. Din cei 233 de medici ai unităţii sanitare, 34 sunt confirmaţi pozitiv la COVID 19. Tot aici, 49 de asistenţi medicali şi infirmieri au fost confirmaţi, de asemenea, cu Covid-19.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite