Numărul bebeluşilor cu stafilococ auriu  a ajuns la 20. Gabriela Firea, despre Maternitatea Giuleşti: „Sper să se redeschidă secţia într-o săptămână”

Numărul bebeluşilor cu stafilococ auriu  a ajuns la 20. Gabriela Firea, despre Maternitatea Giuleşti: „Sper să se redeschidă secţia într-o săptămână”

FOTO Adevarul

Numărul bebeluşilor cu stafilococ auriu provenind de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Panait Sîrbu”, cunoscut ca Maternitatea Giuleşti, care au fost internaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a ajuns la 20. Doi dintre bebeluşi au fost internaţi în ultimele 24 de ore.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului ”Grigore Alexandrescu”, numărul bebeluşilor cu stafilococ auriu provenind de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie "Panait Sîrbu" şi care au fost internaţi a ajuns la 20. Ultimii doi au fost internaţi în ultimele 24 de ore, transmite news.ro. 
 
Luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că instituţia a investit în această maternitate, una dintre cele mai bune din ţară. Gabriela Firea le-a cerut scuze părinţilor care trec prin aceste clipe grele. 
 
„Aici se internează pacienţi din întreaga ţară, fireşte că acum se fac igienizări. Nu trebuie să ne apară astfel de cazuri pentru a face igienizări. Cred că în toate spitalele ar trebui regândit acest sistem de a dezinfecta.Trebuie să le cerem scuze părinţilor”, a explicat primarul general al Capitalei. 
 
Potrivit acesteia, spitalele nu au cum să fie sterile. „Nu de fiecare dată aparţinătorii ştiu cum să se comporte şi să respecte normele de igienă. Prin măsurile care se întreprind sperăm ca într-o săptămână maximum să se redeschidă secţia. Maternitatea Giuleşti e una dintre cele mai bune şi căutate din ţară şi e normal să crească numărul de internări. Poate nu ar fi rău să existe nişte proceduri mult mai stricte în ceea ce priveşte pătrunderea pacienţilor”, a completat edilul.
 
Ministerul Sănătăţii aşteaptă un raport de la inspectorii sanitari
 
Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri seară, că s-au prelevat probe igienico-sanitare de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Panait Sîrbu", fiind depistate stafilococ auriu, în scutecul unui copil dintr-un salon de normoponderali, şi germenii mezofili şi hemolitici, într-un salon de lehuze.
 
„Probele pozitive vor fi trimise la Institutul National de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" pentru serotipare şi lizotipare”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
 
Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sirbu” Bucureşti să sisteze internarile începând de vineri.
 
De asemenea, personalul depistat ca fiind purtător de stafilococ va fi scos din activitate, iar pe măsură ce spaţiile se vor elibera vor fi închise pentru curăţenie si dezinfecţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările