Numărul de accidente mortale din România, în creştere în 2016

Numărul de accidente mortale din România, în creştere în 2016

Numărul de accidente a fost în creştere în 2016 FOTO Adevărul

Numărul românilor care au murit în 2016 în urma accidentelor rutiere a crescut faţă de anul 2015. Aşa arată cele mai recente statistici publicate de Comisia Europeană, potrivit cărora ţara noastră continuă să aibă una dintre cele mai mari cifre ale fatalităţilor cauzate de accidente rutiere raportat la mia de locuitori.

Concret, România continuă să aibă una dintre cele mai mari cifre ale fatalităţilor cauzate de accidente rutiere, raportat la un milion de locuitori. Cu nu mai puţin de 97 de decese la fiecare milion de cetăţeni, România este surclasată doar de Bulgaria, unde anul trecut au murit 99 de persoane în urma accidentelor rutiere, la fiecare milion de locuitori. 
 
La polul opus se află Suedia şi Marea Britanie, unde în 2016, doar 27, respectiv 28 de persoane şi-au pierdut viaţa astfel, la fiecare milion de locuitori.
 
„Statisticile publicate astăzi reflectă o îmbunătăţire şi un punct de plecare pozitiv. Dar nu cifrele contează cel mai mult, ci vieţile pierdute şi familiile îndurerate. Chiar astăzi, pe drumurile din UE îşi vor pierde viaţa 70 de persoane şi de cinci ori mai multe persoane vor suferi accidente grave! Lansez un apel tuturor părţilor interesate să-şi intensifice eforturile pentru ca să ne putem îndeplini obiectivul de a reduce la jumătate numărul deceselor cauzate de accidente rutiere între 2010 şi 2020”, a declarat Violeta Bulc, Comisarul pentru transport. 
 
La nivel european, în 2016, 25 500 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere, cu 600 mai puţine decât în 2015 şi cu 6 000 mai puţine decât în 2010. Alte 135 000 de persoane au suferit accidente grave, conform estimărilor Comisiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: