Nu o să uit

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arsurile, fuga celor speriaţi, respiraţia care doare şi lacrimile care ustură. Cele câteva mame disperate care încercau să-şi protejeze copiii de gazele lacrimogene fără să ştie cum. Oamenii de la SMURD care încercau să ne ajute, deşi şi ei tuşeau la fel ca noi.

Nu o să uit nici că am văzut, în Piaţa Victoriei, doi dintre oamenii pe care îi ştiam că sunt agitatorii profesionişti ai PSD din Ferentari. 

Nici grupul compact de huligani nu o să-l uit. 

Şi nici faptul că majoritatea jandarmilor nu au nicio vină pentru violenţe. Nu o să uit că unul dintre ei era în lacrimi pentru că am ajuns aici.

Nu o să uit furia şi nici sunetul făcut de explozia grenadelor cu gaze.

Nu o să uit că m-am întâlnit în Piaţă cu o bună parte a celor care îi admir, oameni care nu vor nimic altceva în afara unei Românii decente.

Nu o să uit manipulările oribile făcute de Antena 3 şi România TV. Nici pe cele de la B1TV şi Realitatea.

Nu o să uit că Codrin Ştefănescu spunea că din cauza opoziţiei huliganii i-au rupt şira spinării doamnei jandarm la câteva ore după ce exista o declaraţie oficială că suspiciunea de fisură a coloanei a fost infirmată fără ca moderatoarea să intervină. 

Nu o să uit că Ciuvică spunea, practic, acelaşi lucru. Nu o să uit că Bogdan Chirieac a depăşit orice limită a abjectului sugerând că preşedintele ar fi dat semnalul violenţei.

„Să ne aducem aminte. Exact când a dat comunicatul Excelenţa Sa, preşedintele României, exact când a dat comunicatul s-a întâmplat nenorocirea cu fata jandarm. Deci, din punctul ăsta de vedere, ce pot să cred? Că ce a făcut domnul Iohannis, comunicatul respectiv, poate fi luat drept incitare la violenţă? Vă întreb…“

O să mă mai duc la proteste. Pentru că o democraţie sănătoasă are nevoie de protest. Pentru că chiar cred că Acton avea dreptatea spunând că „puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut“. 

Pentru că puterea PSD-ALDE e ineptă şi are un singur scop: să-l scape pe Dragnea de puşcărie. Pentru că puterea asta riscă să ne tâmpească absolut.

Nu o să plec. Vreau o Românie decentă şi o să fac tot ce pot ca să ajungem acolo.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite