Nu sunt singur - am un frate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai lungi şi, de cele mai multe ori, cele mai trainice relaţii pe care le dezvoltă un om sunt cele cu fraţii.
Cele mai lungi şi, de cele mai multe ori, cele mai trainice relaţii pe care le dezvoltă un om sunt cele cu fraţii.

Asociaţia „ADOR Copiii” organizează în colaborare cu DGASCP Iaşi, vineri, 13 decembrie, în localitatea Iaşi o zi specială pentru 35 de frati instituţionalizaţi. În sistemul de protecţie socială se află cupluri de fraţi care beneficiază de diverse măsuri de protecţie (asistenţă maternală, plasament familial, centre de plasament), copii care nu se cunosc sau care s-au întalnit foarte rar.

Bucuria mare pe care dorim să o oferim acestor copii de sărbătorile de iarnă este reunirea a 35 de fraţi aflaţi în locuri şi vieţi diferite (asistenţă maternală, plasament familial, centre de plasament) şi oferirea unor amintiri, care în timp să îi lege şi să-i ajute să se reunească, la un moment dat, când vor fi mari!

Personaje din desene animate îi vor întâmpina pe copii, care vor participa de-a lungul zilei la jocuri de cunoaştere şi socializare, şi vor face fotografii de familie pe care le vor primi la final ca amintire.

Costumele personajelor care îi vor însoţi pe copii în această minunată întâlnire vor fi asigurate prin generozitatea doamnei directoare a Operei Naţionale Române din Iaşi, Beatrice Rancea.

Spaţiul de desfăşurare a evenimentului este pus la dispoziţie prin generozitatea prietenilor de la ArtHouse Central, iar prin bunăvoinţa celor de la Puisorul Moţat copiii vor primi gustările care le vor reface energia consumată prin atâta joacă!

Cele mai lungi şi, de cele mai multe ori, cele mai trainice relaţii pe care le dezvoltă un om sunt cele cu fraţii. Fraţii au relaţii speciale de prietenie între ei şi îşi întâlnesc nevoile de afecţiune ale unuia pentru celălalt, sunt capabili de a se ajuta unul pe altul când au probleme şi îşi împărtăşesc multe experienţe. Fraţii îşi dezvoltă reciproc capacitatea de a fi altruist, de a fi bun şi de a respecta dorinţele altuia.

Din păcate însă, nu întotdeauna fraţii au şansa de a creşte împreună. Din motive care nu ţin de voinţa şi dorinţa lor. Mediul familial nefavorabil şi abandonul, pot „arunca” fraţii în locuri şi vieţi diferite.

Momentul sărbătorilor de iarnă este ideal când aproape toate visele pot deveni realitate, în care oamenii mari pot face gesturi mici, dar care să însemne regăsirea, reîntâlnirea acestor copii care ştiu sau nu că mai au fraţi.
Dacă doriţi să contribuiţi la această bucurie mare şi doriţi să facem împreună un bagaj cu amintiri minunate pentru aceşti copii, scrieţi pe office@adorcopiii.ro sau intraţi pe pagina Donează şi alegeţi o modalitate prin care doriţi să ajutaţi.

Contact pe AdorCopiii.ro.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite