Noua tulpină de SARS-CoV-2 din Marea Britanie a fost confirmată şi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua tulpină de SARS-CoV-2 care circulă în Marea britanie a fost confirmată şi în România. Pacienta este din Giurgiu şi nu este internată. Probele bioloice au fost analizate la Institutul Matei Balş din Capitală.

Noua tulpină de coronavirus, descoperită la finele anului trecut în Marea Britanie, a fost confirmată la o pacientă de 27 de ani din Giurgiu, care nu ar fi călătorit în străinătate în ultima vreme, a declarat dr. Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt de la Matei Balş pentru B1TV.

„Confirmarea e de o oră - o oră şi ceva. E vorba de o tânără de 27 de ani din judeţiul Giurgiu, care s-a prezentat la spitalul nostru în data de 3, cu simptome minime. A fost testată şi lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara ţării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunţită.Dacă informaţiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă deja în România. Şi e mult mai contagios. Ne putem aştepta la o creştere a numărului de cazuri.”, a declarat medicul. 

Ministerul Sănătăţii precizează într-un comunicat că una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvenţiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balş” se incadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă in Marea Britanie.

Potrivit aceleiaşi surse, în perioada următoare, autorităţile vor continua să facă secvenţiere genomică în cazurile suspecte. 

Ministerul recomandă  ca măsurile de protecţie sanitară să fie respectate în continuare, având în vedere contaiozitatea mai mare a noii tulpini: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor, distanţarea socială şi igiena mâinilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite