Noua tulpină de coronavirus: copiii sunt la fel de predispuşi la infectare ca şi adulţii. Reacţia lui Raed Arafat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Noua tulpină de SARS-CoV-2 care se răspândeşte în Marea Britanie este mult mai contogioasă pentru copii decât variantele precedente. Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că dacă se va adeveri vom vedea şi care vor fi măsurile de limitare a răspândirii.

În contextul în care specialiştii din Marea Britanie au confirmat faptul că noua tulpină este mult mai periculoasă şi pentru copii, şeful DSP a fost întrebat cum priveşte această informaţie din perspectiva redeschiderii şcolilor.

„Datele acestea abia acum încep să vină, trebuie analizat acest aspect şi dacă într-adevăr aşa este vedem care vor fi măsurile de limitare a răspândirii. De altfel OMS a spus că această tulpină este controlabilă, prin măsurile cu care am controlat până acum şi tulpina care acum este predominantă. Adică mască, distanţare fizică, măsurile de igienă. Nu trebuie alte măsuri suplimentare. 

Dacă respectăm aceste măsuri, putem controla şi răspândirea acestei tulpini. Numai faptul că este mai contagioasă, deci are contagiozitate mai mare şi probabil că afectează copiii, o să vedem care vor fi datele care o să ajungă la noi, normal că aceste măsuri trebuie să fie respectate mai strict„ a declarat Raed Arafat potrivit Digi.24

Cercetătorii susţin că noua variantă a coronavirusului a suferit mutaţii ce fac copiii la fel de predispuşi la infectare ca adulţii. Totodată există dovezi preliminare, care indică faptul că noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai contagioasă decât cele anterioare fără a provoca neapărat forme mai severe ale bolii. Aceştia spun că noua tulpină este cu până la 70% mai transmisibilă. 

Citeşte şi: Noua tulpină de coronavirus: copiii sunt la fel de predispuşi la infectare ca adulţii

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite