Noua secţie de terapie intensivă de la Spitalul Universitar a fost inaugurată, dar nu poate fi folosită din lipsă de paturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nouă secţie de anestezie terapie intensivă la Spitalul Universitar a fost inaugurată FOTO: Dorin Constanda
Nouă secţie de anestezie terapie intensivă la Spitalul Universitar a fost inaugurată FOTO: Dorin Constanda

Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti are o nouă sectie de anestezie terapie intensivă, în care Ministerul Sănătăţii a investit 850.000 de euro. Cu toate acestea, secţia nu poate fi utilizată, dat fiind faptul că nu are paturi şi nici monitoare.

Aşadar, mai este nevoie de o investiţie de peste 400.000 de euro pentru ca ea să fie întru-totul funcţională.

Prezent la inaugurare, ministrul Eugen Nicolăescu a declarat că, odată ce legea bugetului va fi promulgată, din puţinele resurse care îi mai rămân la dispoziţie, va da fondurile necesare Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti pentru a finaliza lucrările.

"Secţia este la cel mai înalt standard. Acest spital ar putea întruni, cu adevărat, conceptul de spital regional de urgenţă, aşa cum l-am conturat. Mai are puţin până va ajunge la acest statut", a declarat Nicolăescu.

Noua secţie mai are nevoie de 28 de paturi, dar şi de 24 de asistente medicale pentru a funcţiona corespunzător.

Alte două proiecte pe care conducerea unităţii medicale le are în vedere sunt spălătoria spitalului şi bucătăria spitalului. Pentru aceasta din urmă mai sunt necesari 30.000 de lei. Conform managerului, economiiile aduse spitalului vor fi seminificative.

Ministrul Sănătăţii a promis că va oferi şi finanţarea necesară acestor două proiecte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite