Norul de praf saharian a ajuns în România

Norul de praf saharian a ajuns în România

FOTO Adevarul

Norul de praf saharian, care este deasupra Europei, a ajuns şi în România. Miercuri dimineaţă, oamenii şi-au găsit maşinile acoperite cu un strat de praf gălbui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, din cauza norului de praf saharian, maşinile au fost pline de praf miercuri dimineaţă în Capitală. Mai exact, un praf gălbui s-a depus pe suprafeţele exterioare.
 
Specialiştii atrag atenţia că şi calitatea aerului pe care îl respirăm va fi una scăzută în aceste zile, până ce norul va trece de ţara noastră. 
 
Din cauza acestui nor de praf saharian în atmosferă se formează adevăraţi nori de praf care sunt, apoi, purtaţi de curenţii de aer. Firele mai fine şi praful pot fi împinse până la 1,6 km înălţime, acoperind soarele în locurile îndepărtate de miezul furtunii. 
 
Potrivit specialiştilor, persoanele care suferă de astm ar trebui să fie mai precaute atunci când ies din casă, să poarte măşti de protecţie. De asemenea, este nevoie de precauţie în cazul copiilor mici şi bebeluşilor, care ar trebui protejaţi şi evitată expunerea în aceste zile.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările