Norma de hrană pentru Spitalul Tichileşti va fi majorată, după ce o angajată a cerut donaţii din partea cetăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii de la Tichileşti vor beneficia de normă de hrană majorată
Pacienţii de la Tichileşti vor beneficia de normă de hrană majorată

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, doreşte ca pacienţii internaţi la Spitalul Tichileşti din judeţul Tulcea să beneficieze de un tarif majorat pentru norma de hrană.

Ministrul a propus ca unitatea medicală să fie exceptată de la prevederile legale privind alocaţia de hrană acordată în unităţile sanitare. 

Decizia vine după ce o angajată a Spitalului Tichileşti, unde sunt îngrijiţi bolnavii de lepră, a făcut un apel pe o reţea de socializare ca oamenii să doneze legume şi fructe pentru hrana pacienţilor.

Ministerul Sănătăţii a transmis, vineri, printr-un comunicat, că a analizat situaţia de la Spitalul Tichileşti şi va lua măsurile necesare pentru ca pacienţii internaţi în această unitate sanitară să ducă un trai decent.

Astfel, ministrul Sănătăţii va prezenta Guvernului un proiect de act normativ prin care se va excepta Spitalul Tichileşti de la prevederile HG 665/2016 privind alocaţia de hrană acordată în unităţile sanitare, pentru a putea beneficia de un tarif majorat pentru norma de hrană.

“Este o situaţie specială, care necesită rezolvare urgentă. În Ministerul Sănătăţii se lucrează deja la proiectul de act normativ care poate îndrepta lucrurile. Cei 10 pacienţi au nevoie de condiţii pentru un trai decent în acest spital care este practic casa lor, pentru că aici îşi petrec toată viaţa. Cred că această unitate trebuie sa aibă un regim special, ea nu poate fi supusă regulilor care se aplică într-un spital care primeşte pacienţi doar pe o perioada limitată de timp şi care se întorc acasă după rezolvarea problemei medicale. Situaţia este cu atât mai dramatică şi necesită o soluţionare rapidă, pentru că majoritatea acestor oameni nu mai au pe nimeni pe lume”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Ministerul a precizat că nu au existat sesizări sau solicitări transmise de conducerea spitalului din Tichileşti la Ministerul Sănătăţii  pentru suplimentarea  fondurilor de hrana sau alte necesităţi. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite