Noi acuzaţii de abuz în cazul Secţiei 16 de Poliţie. Un bărbat susţine că a fost torturat de poliţişti în 2019: „Eram încătuşat şi cu piciorul unui jandarm pe cap”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: captură DIGI24
Foto: captură DIGI24

Un alt bărbat îl acuză pe liderul sindical din Poliţie, arestat pentru tortură în cursul zilei de ieri după ce împreună cu alţi colegi ar fi agresat doi tineri, la Secţia 16 din Bucureşti.

Potrivit Digi24, bărbatul susţine că a fost îmbrâncit şi încătuşat ilegal de acelaşi agent într-un episod petrecut în 2019. Acesta afirmă că a depus imediat plângere la parchetul Judecătoriei Sectorului 4, dar a primit abia luna aceasta citaţie să se prezinte la audieri în calitate de parte vătămată.

Potrivit sursei citate, întâmplarea ar fi avut loc în 2019, chiar pe o stradă lângă Secţia 16, unde victima îşi parcase maşina pentru a intra într-un magazin alimentar, timp de câteva minute. După ce a părăsit magazinul, bărbatul susţine că ar fi fost întâmpinat de mai mulţi poliţişti care cel mai probabil se întorceau de pe teren. 

”Domnul Şeicaru a coborât dintr-o maşină şi m-a luat la înjurături că de ce pun maşina aşa, în halul ăsta, că cine sunt eu, că sunt smecher ?! Eu am rămas surprins să fiu aşa abordat de o haină a statului, de un om al legii. Nici nu am avut timp de reacţie. I-am spus << Vă rog frumos să vă adresaţi cum trebuie>>. Dânsul iar <<Ce mă, eşti smecher? Vorbeşti urât cu mine?>>.”, a transmis bărbatul.

Acesta declarăcă, având buletinul în buzunar, a încercat să se legitimeze corespunzător, însă a fost încătuşat de oamenii legii şi pus cu burta pe maşină. 

”L-am rugat frumos pe domnul Şeicaru să-mi bage mâna în buzunar, eu fiind încătuşat, să ia buletinul să vadă despre ce e vorba, eu nefăcând nimic. Am fost târât până la Secţia de Poliţie 16. Vânzătoarea de la magazin a fost martoră la acest incident, a sunat acasă la sora mea şi a anunţat-o să vină de urgenţă că sunt luat cu cătuşe de agenţii de poliţie.15 poliţişti m-au adus în faţa secţiei de poliţie, târât”,  a mai adăugat bărbatul.

Potrivit acestuia, nu ar fi fost singurul care a fost agresat de poliţiştii de la Secţia 16 în acea zi. Sora sa, care a venit să vadă ce se întâmplă cu el, a fost şi ea încătuşată şi ţinută în secţie timp de câteva ore.

”Sora mea a venit şi a cerut explicaţii de ce şi pentru ce am fost luat. Atât a apucat să spună, că în prima secundă domnul Şeicaru a dat ordine domnului Lupu Răzvan să o încătuşeze fără drept de apel. Sora mea are 40 de kg, e o mână de om.

A luat-o în cătuşe, ne-a târât pe amândoi până la etajul 1 şi ne-au ţinut patru ore si jumătate. Pe mine pe burtă, culcat şi încătuşat cu piciorul unui jandarm pe cap. Sora mea era şi ea încătuşată, cu domnul Şeicaru în stânga şi domnul Lupu în dreapta, batjocorită şi umilită în ultimul hal”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite